Čelnici MUP-a Republike Srpske tužili oca Davida Dragičevića

Čelnici MUP-a Republike Srpske tužili oca Davida Dragičevića Izvor: ANADOLIJA/Gorana Jakovljevic

Čelnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, Darko Ćulum i Darko Ilić tužili su Davora Dragičevića, oca 21-godišnjeg stradalog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića, za klevetu, tražeći od njega 24 hiljade konvertibilnih maraka (oko 12 hiljada evra) za naknadu štete od klevete.

Davor Dragičević je danas na Fejsbuk grupi "Pravda za Davida" objavio tužbu koju su protiv njega podneli ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar policije RS Darko Ćulum i načelnik Uprave kriminalističke policije Darko Ilić.

Dragičević je, objavljujući tužbu, kratko napisao: "Dete mi ubijeno i traže pare za klevetu".

Čelnici MUP RS su ranije podneli tužbu za klevetu protiv Dragičevića, koji ih svako veče na Trgu Krajine, od 26. marta kada se svako veče održavaju skupovi na kojima se traži istina o smrti mladića, naziva saučesnicima ubistva njegovog sina Davida Dragičevića.

 David Dragičević nestao je u noći 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas.

Posle dva dana policija je saopštila da je mladić nastradao nesrećnim slučajem, dok porodica mladića tvrdi da je on 18. marta otet, zatočen, mučen, udavljen, a potom bačen u Crkvenu.

Povodom smrti Davida Dragičevića formiran je Anketni odbor Narodne skupštine RS, koji je pre par dana usvojio izveštaj u kome se, između ostalog navodi, da postoji osnov sumnje da je mladić ubjen i da se Tužilaštvo hitno mora tužilačkom odlukom odrediti u vezi sa tim pitanjem.

Skupština RS će 19. juna glasati o izveštaju Anketnog odbora.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mima

Policajac Culum a jedan od mladica za koga je David uperio prst da ako mu se nesto desi isto se preziva Culum. Rodjak u vrhu policije? Jel to neko proverio?

0 0

sutra malo sutra

sjajni ljudi pazi oni tuže oca

46 4

Saša

Pravda za Davida!

86 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo