Starbaks stiže u Srbiju

Starbaks stiže u Srbiju Izvor: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo

AmRest Holdings SE, najveći operater restorana u centralnoj Evropi, najavio je da planira da otvori Starbaks (Starbucks) lokale u Srbiji, a prvi se očekuje u Beogradu u toku ove godine.

"Prvi Starbaks lokal biće otvoren u toku ove godine u Beogradu, gradu sa dugogodišnjom tradicijom uživanja u kafi. AmRest je vodeći operater Starbaks kafea u regionu centralne Evrope, a Srbija predstavlja najnovije tržište na kome ova kompanija otvara prvi lokal", navodi se u saopštenju te kompanije.

Predsednik za Starbaks u kompaniji Amrest Adam Mularuk izjavio je da mu je veoma drago što će kroz otvaranje prvog lokala u Beogradu ta kompanija biti u stanju da gostima u Srbiji ponudi "jedinstveno Starbaks iskustvo".

"Ova zemlja ima bogatu kulturu kafe i unapred se radujemo što postajemo njen deo, te što ćemo posetiocima pružiti mesto gde će moći da uživaju u kvalitetnoj kafi i otkriju našu strast", rekao je Mularuk.

Kompanija Amrest koja je prvi lokal otvorila ;u Pragu 2008. godine, sada ima od 300 Starbaks kafeterija u Poljskoj, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Starbaks, osnovan 1971. godine u Sijetlu, u SAD, ima više od 28.000 lokala širom sveta i smatra se najvećom svetskom firmom za prženje i prodaju specijalne kafe.

Tagovi: Starbaks

Komentara 82

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Đorde Šabac

Pravi naslov bi bio :Starbaks stiže u Beograd : Od lupam 20 radnji u Srbiji 18 će biti u Beogradu , 1 Novi sad ,1 Niš 🙂

22 0

Svako može da bira

Dobro ljudi, čemu toliko mržnje prema Starbucksu? Ako žele, neka otvore i 50 lokala a na ljudima je da li će tamo kupovati kafu ili ne. To da je jako loša kafa nije istina ali nije ni najbolja. Ima i dobra strana ovoga a to je da smo ovako što više slični evropskom tržištu.

39 5

macho beli

Nova inspiracija za instagram storije

44 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo