Sindikat Fijata: Čekamo preciznije planove za Kragujevac

Sindikat Fijata: Čekamo preciznije planove za Kragujevac Izvor: N1

Predsednik Samostalnog sindikata u Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu, Zoran Marković je rekao da nije očekivao da će danas biti "Dan D" za tu fabriku, posle obraćanja predsednika kompnije FCA Serđa Markionea.

"O čemu se radi i ja sam saznao preko medija koji su preneli njegovu izjavu. Koliko vidim, potvrđeno da Fijat "500L" ostaje u Srbiji što je dobra vest. Što se planova tiče, bilo je reči faktički o globalnim planovima, a mi čekamo akcioni, odnosno pojedinačni plan za našu fabriku koji će biti i konkretniji i precizniji", rekao je Marković. 

On je rekao da radnike u Kragujevcu zanima kolika će biti proizvodnja u fabrici i koliko će radnika biti angažovano u petogodišnjem periodu. Marković je naveo da je za radnike najvažnije da bude puna uposlenost, jer to znači bolje plate i bolje uslove rada.

U sindikatu već duže vreme ukazuju i na neophodnost pokretanja proizvodnje novog modela vozila u kragujevačkoj fabrici.

"Kapacitet naše fabrike je 150.000 vozila, a ovde se proizvodi 80.000 godišnje. U obe smene radnici FCA proizvode po 410 vozila dnevno. Radili smo pun maj, a očekujemo da će tako biti i u junu", kazao je Marković.

U FCA u Kragujevcu zaposleno je oko 2.400 radnika. 

Markione je u godišnjem govoru u Baloku kod Torina rekao da proizvodnja Fiata "500L" ostaje u Srbijii da je Fiat "500" idealan da postane 100 odsto električni model za Evropu.


Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Душан Калинић

Зовите Вучића да на ту фабрику свечано стави катанац.

21 206

Veverica

Ima li neko zvanično iz fabrike da kaže plan ili sindikat koji je informisan iz medija i daje neke informacije-dezinformacije.

16 132

Aha

Nije mi jasno zašto se laže i manipuliše javnost, 500l nije ni jednom rečju pomenut na konferenciji, samo elektro 500. Budućnost za 500l ne postoji

23 215

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo