Vučić: Prosečna plata 500 evra do kraja godine

Vučić: Prosečna plata 500 evra do kraja godine Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će pre kraja godine plate biti povećane do 500 evra.

"Pre kraja godine imaćemo značajno povećanje plata. Danas je plata između 420 i 425 evra. One će se približavati blizu 500 evra", kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da Srbija u prvom kvartalu ima 4,6 odsto rasta, u aprilu 4,3 odsto.

"Završili smo maj mesec sa 8,4 milijarde dinara suficita, a predvđjeno je bilo 37,6 milijardi deficita", kazao je Vučić.

Govoreći o Zakonu o privremenom umanjenju penzija, Vučić je kazao da "bez sumnje sledi ukidanje tog zakona".

"Rezultati u drugom i trećem kvartal će biti bolji. Biće ukinut Zakon o privremenom umanjenju penzija. Nema nikakve dileme, uskoro ide ukidanje", izjavio je on.

Predsednik Srbije je dodao da odluke o penzionerima donosi država, a ne neko drugi.

Komentarišući to što je danas godinu dana otkad je preuzeo dužnost predsednika Srbije, Vučić je kazao da "misli da su ostvareni rezultati dobri" i dodao da je Srbija dramaticno unapredila svoju sliku u svetu, što je ocenio kao veoma važno sa političkog aspekta, ali i ekonomskog.

Etihad ostaje u Er Srbiji

Vučić je izjavio da očekuje da kompanija Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ostane suvlasnik aviokompanije Er Srbija.

"Nema razloga da Etihad napusti Er Srbiju koja će i ove godine imati profit ", rekao je Vučić novinarima posle skupa "Podrška žrtvama i svedocima krivičnih dela u Srbiji".

On je istakao da se nada da će Er Srbija popraviti svoje usluge, ne samo na prekookeanskim nego i na drugim letovima i da će imati veći broj putnika.

"U svetu propadaju gotovo sve aviokompanije, posebno male, nacionalne. Er Srbija uspeva da pravi dobar rezultat", rekao je Vučić.

Etihad je od avgusta 2013. suvlasnik Er Srbije, naslednika Jat ervejza, sa udelom od 49 odsto, a preostali kapital te kompanije je u vlasništvu Vlade Srbije.

Komentara 126

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gorki

Par hiljada njih (zna se kojih) imaju po nekoliko hiljada eura platu a nas par miliona po 200 eu..dobra racunica proseka nema sta...

8 0

Milutin

koje godine i čime garantuješ to što kažeš? Da li može dogovor, ako ne bude prosečna plata do kraja 2018. godine 500 evra, ti da podneseš ostavku?

5 0

Obican covek

Cekaj bre, na osnovu cega je mtrenutno prosecna plata 420 evra??? ja licno imam 200 evra a i ljudi oko mene nemaju vise od 270 evra??? zanima me , sta je uzeto u istrazivanje??Ovo malo deluje smesno

18 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo