TV prilozi na suđenju po tužbi Stefanovića protiv Pešić

TV prilozi na suđenju po tužbi Stefanovića protiv Pešić Izvor: N1

Snimci TV priloga u kojima ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović objašnjava zašto policija nije reagovala u slučaju Savamala prikazani su danas u Višem sudu u Beogradu, u nastavku suđenja po Stefanovićevoj tužbi protiv sociološkinje Vesne Pešić zbog njenog teksta o rušenju u Hercegovačkoj ulici.

Stefanović je tužio Vesnu Pešić, urednice portala Peščanik Svetlanu Lukić i Svetlanu Vuković, kao i taj portal zbog teksta "Dosoljavanje" od 14. maja 2016. godine i za povredu časti i ugleda traži 200.000 dinara.

Na ročištu je prikazan snimak priloga Radio-televizije Srbije u kome je i izjava ministra da policija nije mogla da reaguje zato što bi sebe dovela u opasnost od pokidanih električnih kablova, kao i snimak priloga Televizije N1 u kojem se analizira Stefanovićeva izjava.

 Vesna Pešić je na prethodnom ročištu objasnila da joj je ta Stefanovićeva izjava bila podstrek da napiše kolumnu u kojoj stoji da je "jedino glupost ministra policije Nebojše Stefanovića nenadmašna i nepredvidiva".

U tekstu se navodi da je Stefanovićeva izjava da je "spin" to što je glavna vest u Srbiji rušenje tri nelegalna objekta u Savamali "mnogo glupa", ali da je "najgluplje" to što je rekao da policija nije smela da reaguje jer nije dozvoljeno ugrožavati živote policajaca.

Naredno ročište zakazano je za 10. jul.

Komentara 32

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

LAZA&PARALAZA

Stradija je zemlja apsurda... Da je gospodja Pesic znala, sta ce ova vlast nama priredjivati, sigurno ne bi bila "beli listic"... Ja se dobro secam nastupa u "Utrisku nedelje" bila je vrlo blagonaklona prema radikalima. No, to je proslost, svako od nas ima pravo na gresku! Podrska za legendarnu opozicionarku !!!

8 1

Sinisa

Plagijator tuzi profesorku,zato sto je morao da falsifikuje

13 0

Sloboda ili Ništa

Sa jedne strane mi je neograničena bahatost vlasti ogavna ali sa druge strane ova tužba deluje kao savršena poetska pravda. Upravo je Vesna Pešić u emisiji Peščanika 2012. predložila da strateški glasamo za Tomislava Nikolića i kaznimo tako nesmenive demokrate. Iz te diskusije je nastao pokret beli listići koji je doveo "manje zlo" na vlast i sada smo u ambisu iz kojega jednostavno nema izlaza.

11 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo