Gvineja Bisao neće priznati Kosovo

Gvineja Bisao neće priznati Kosovo Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je, posle razgovora sa predsednikom parlamenta Gvineje Bisao Siprijanjiem Kasamom, da ta zemlja nedvosmisleno podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Gvineja Bisao je jasno stavila do znanja da podržava međunarodno pravo, odluke Ujedinjenih nacija i rezoluciju 1244 i zahvalni smo na poseti predsednika parlamenta kako bi ponovio taj jasan politički stav svoje zemlje, rekla je Gojković.

Gvineja Bisao je prepoznala opasan presedan jednostranog proglašenja dela teritorije suverene zemlje, istakla je Gojković.

Ona je naglasila da je sa sagovornikom imala veoma dobar razgovor i dogovoreno je parlamenti dve države potpišu sporazum po kojem bi Skupština Srbije pružila svu neophodnu pomoć kako bi se modernizovao parlament Gvineje Bisao.

Kasame je potvrdio da će ta država nastaviti da podržava teritorijalni integritet Srbije i da poštuje rezoluciju Ujedinjenih nacija 1244.

On je podsetio da je njegova zemlja ratovala 11 godina za nezavisnost i da zbog toga poštuje stav Srbije o teritorijalnom integritetu.

Kasame je pozvao Gojković da poseti Gvineju Bisao, ali i građane Srbije da turistički posete njegovu zemlju.

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Klio

Jedanaest godina su ratovali protiv Portugala, niko nije hteo da im pomogne i na kraju su uspeli da se izbore za svoju nezavisnost. A zahvaljujući njima i diktatorska vlast u Portugalu je pala. Nisu mali kao što se nekima to olako čini.

0 0

Srbifornikacija.

Uhhh,dobro je...

1 23

Hakuna matata

Ovo je od velikog značaja !Kad nas podrže i braća iz Sao Tome ,povešćemo 6 : 0 !

8 120

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo