Vučić: Ne znam da li će dijalog biti nastavljen u junu

Vučić: Ne znam da li će dijalog biti nastavljen u junu Izvor: Tanjug/Rade Pelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ne zna da li će u junu biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine o Kosovu i naglasio da je srpska strana spremna za razgovor i kompromisno rešenje.

"Jednom mora nešto da počne, da li će u junu ili u julu ili avgustu, mi to stvarno ne znamo", rekao je Vučić novinarima nakon svečanosti obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i policije.

Vučić je kazao da on uvek ide na razgovor o Kosovu sa Briselskim sporazumom, da se zbog toga "svima smučio" i da niko ne želi da ga primi.

"Niko ne želi da me više vidi, zato što svaki put postavim pitanje na koje oni nemaju odgovor", rekao je Vučić.

On je ponovio da je Beograd ispunio sve svoje obaveze iz Brisleskog sporazuma, a da Priština nije formirala Zajednicu srpskih opšta.

"Najpre da oni izmire svoju obavezu ili ako to neće, možemo da razgovaramo i o nekom trajnom rešenju, ali to rešenje ne može da bude - Srbijo priznaj nezavisnost Kosova", kazao je predsednik.

Izvor: N1

Vučić je poručio građanima da imaju poverenje u svoju vlast jer ona zna da zaštiti interese svoje zemlje i građana.

"Nije lako sa nama pregovarati, ali mi smo spremni za kompromis, bezbroj puta smo to pokazali", kazao je Vučić.

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je nedavno da bi dijalog Beograda i Prištine trebalo da bude nastavljen u drugoj polovini juna.

Dijalog Beograda i Prištine prekinut je krajem marta, posle incidenta sa hapšenjem direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Nadležni će ispitati poslovanje Jeremićeve organizacije

Vučić je rekao i danas da će nadležni organi Srbije dati konačnu reč i ispitati poslovanje organizacije CIRSD Vuka Jeremića.

"Sve ima svoj početak i kraj, važno je da ne postoji nikakva arbitrernost, već da organi rade svoj posao u miru, a onda će se videti ko je gde kako i zbog čega bio finansiran", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On nije želeo da komentariše to što je lider Narodne stranke Vuk Jeremić najavio tužbu protiv njega zbog povrede časti, jer ga je nazavao "šefom medjunarodne lopovske bande".

"Jedva čekam sve te junake, koji bi da sude i do Strazbura, pošto su u stanju da iznose svakog dana laži o svima, a kada im se ukaže i stane i pokaže evo ga brat kako sedi iza rešetaka, oni kažu nije mi to brat", ocenio je predsednik.

Mediji su ovih dana javili da su u Americi, u korupcionaškoj aferi uhapšeni saradnici bliski Vuku Jeremiću i njegovoj organizaciji CIRSD, da je reč o Patriku Hou i Čeiku Tidijanu Gadiou.

Jeremić je tim povodom kazao da sa ljudima koji su uhapšeni nema nikakvih poslovnih veza i da se CIRSD bavi naučnim radom.

Izvor: N1

Komentara 55

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dejan Č.

Ti pregovori se ionako trebaju vratiti u UN, dobro su rekli Ameri da je EU nesposobna da reši ovaj problem. Koja je svrha dijaloga kada jedna strana tumači na svoj način i odbija da ostvari dogovoreno već 5 godina.

1 1

Saki

Najlakse je bezati od problema i ne dati odgovor.

11 1

Saki

Ne zna vise sta covek da odgovori svom narodu jer ovi se prave ludi i i izbegavaju ga,.

6 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo