Obeležavanje Dana MUP-a, konjanici, orkestri, transporteri

Obeležavanje Dana MUP-a, konjanici, orkestri, transporteri Izvor: Tanjug/Rade Pelić

Ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu danas je održana centralna manifestacija obeležavanja Dana policije sa koje su državni čelnici obećali policajcima podršku, povećanje plata i bolje uslove rada za, kako su istakli, najteži i najodgovorniji posao.

Okupljeni gradjani imali su prilike da vide egzercir pripadnika Žandarmerije, koji su vešto baratli bajonetima u svečanim uniformama, skrojenim za ovu priliku.

Za svega nekoliko minuta, brzo i efikasno, izvedena je vežba jedinice za obezbedjenje MUP-a, koja je bila zamišljena tako da pripadnici policije spasu štićenu osobu i uhapse teroriste koji su bacili bombu i zapucali iz drugog vozila.

Ispred skupštine prodefilovali su pripadnici svih jedinica MUP-a, njih oko 1.200, pojedini maskirani i oko 200 novih vozila, medju kojima su bila o oklopna vozila.

Prošetala je i konjička garda, kao i četa vodiča službenih pasa.

Predsednik Srbije Alekandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović čestitali su policiji njihov dan, ističući da su ponosni na ostvarene rezultate i smanjenje stope kriminaliteta.

Svečanosti su izmedju ostalih prisustvovali članovi Vlade Srbije predvodjeni premijerkom Anom Brnabić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i republička tužiteljka Zagorka Dolovac.

 Na centralnoj manifestaciji učestvovalo je oko 1.200 službenika i 200 vozila različite namene.

Centralnoj manifestaciji, prethodio je deo koji je bio namenjen najmladjima, kada su deca mogla da se saznaju kako policija rešava slučajeve, ali i da udju i slikaju se u parkirana vozila.

Najveći broj dece bio je u blizani vatrogasno - spasilake brigade, iz čijih je vozila puštena pena u kojoj su se mališani igrali, ali i kod fontane na Trgu Nikole Pašića gde su mogli da udju u gumeni čamac.

Na proslavi su danas uručene po tri zlatne, srebrne i bronzane medalje za hrabrost, zasluge i posvećenost službi.

Uručene medalje za hrabrost

Zlatnu medalju za hrabrost dobio je Radoslav Lazović iz Policijske uprave Beograd, za zasluge Slobodan Milenković iz PU Beograd i Darko Luković iz Uprave kriminalističke policije za posvećenost službi.

Srebrnu medalju za hrabrost dobio je Saša Marašević iz PU Kragujevac, za zasluge srebrnu medalju dobio je Djura Mandić iz PU Sremska Mitrovica i za posvećenost službi Predrag Stanković iz PU Beograd.

Bronzanu medelju za hrabrost dobio je Vladimir Obradović iz vatrogasno spasilačke brigade Beograd, za zasluge Boban Milinković iz Uprave saobraćajne policije, a za posvećenost službi Sonja Cvetković iz Uprave granične policije.

Izvor: N1

Položeni venci na spomen obeležje i ploču

Svečanost obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Dana policije i slave Ministarstva - Svete Trojice tradicionalno je počela danas sečenjem slavskog kolača, u kabinetu ministra policije, i polaganjem venaca na spomen ploču prvom ministru srpske
policije vojvodi Jakovu Nenadoviću i na spomen obeležje na Čukur česmi u Beogradu, saopštio je MUP.

Direktor policije Vladimir Rebić položio je venac na spomen obeležje Čukur česma, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima na tom mestu.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković položio je venac na spomen ploču prvom ministru policije vojvodi Jakovu Nenadoviću.

Sečenju slavskog kolača prisustvovali su potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor policije Rebić i drugi rukovodioci Ministarstva, navedeno je u saopštenju.

Proslava Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije biće završena u 20.30 koncertom policijskih orkestara Srbije, Poljske i Madjarske i nastupom domaćih pevača na Kalemegdanskoj promenadi.

Dan policije se obeležava i u drugim gradovima Srbije.

Tagovi: MUP Srbije , Policija

Komentara 43

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Stormtrooper

Za vreme drugo svetskog rata imali smo fašiste,naciste,nedićevce,ljotićevce i četnike. Danas imamo demokrate,vučićevce,kapitaliste,liberaliste i četnike. Pre su partizane,pobunjenike zvali banditima a danas ili sutra pobunjenike zvati teroristima. Kako se neki put istorija oslika u budućnost samo sa drugačijim bojama,ramom i platnom. -_-

1 119

Osteceni privrednik iz Beograda

To je ta ista policija koja je nesposobna da produzi saobracajne dozvole za vozila za 2 godine, pa jedina u Evropi izdaje neke papirnate potvrde i zato 3 vozila moje firme nisu mogla da udju u Madjarsku, Bugarsku i Crnu Goru. Imali smo gubitak od 12890 EUR kod prevoza robe i putnika u prethodnih 10 dana zbog toga, a ako se to nastavi tuzicu drzavu i MUP za naknadu stete, jer suprotno Beckoj konvenciji o medjunarodnim saobracajnim ispravama za vozila izdaje nesto sto vecina zemalja EU opravdano nece da prihvati. Da li je iko od novinara na ovoj maskaradi danas upitao kada ce da rese problem, posto vec danima lazu da nemamo problem prilikom prelaska granice?

22 110

Предраг

Propala stvar. Postajete istorija.

12 118

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo