Morgan Frimen: Neumesan kompliment nije seksualni napad

Morgan Frimen: Neumesan kompliment nije seksualni napad Izvor: Reuters/Carlo Allegri/File Photo

Američki glumac Morgan Frimen rekao je da nije napadao žene, dodajući da nije u redu izjednačavati neumesne komplimente ili šale sa strašnim incidentima poput napada.

Frimen je tako odgovorio na izveštaj američke televizije CNN da ga je više žena optužilo za neprikladno ponašanje.

Žene koje su optužile glumca navele su da im je upućivao komentare na fizički izgled i odeću ili stavljao ruku na donji deo leđa.

 Glumac je naveo da pokušava sa se ljudi oko njega osećaju cenjeno, dodajući da je možda ženama upućivao komplimente i šale, ali da to nije ispalo onako kako je očekivao.

Posle izbijanja afere u čijem se centru zbog seksualnog uznemiravanja našao holivudski producent Harvi Vajnstin, nekoliko poznatih filmskih ličnosti optuženo je za lična uznemiravanja, a među njima i Kevin Spejsi, Stiven Sigal, Bret Ratner i francuski reditelj Lik Beson.

Frimen, koji uskoro puni 81 godinu, dobitnik je Oskara za sporednu mušku ulogu u filmu "Devojka od milion dolara" iz 2005. godine.

Poznat je po svom dubokom i veoma prepoznatljivom glasu, zbog čega je igrao uloge boga u igranim i dokumentarnim filmovima.

Njegovi najpoznatiji filmovi su "Bekstvo iz Šošenka", "Noć i dan makroa", "Invictus" i "Vozeći gospodjicu Dejzi".

Komentara 37

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Pablo

Baš su se osetile "cenjeno"!

5 10

oksidant

Smoreni smo od iznenadbe najezde eeksualnih uznemiravanja žena u prošlom vremenu. Primećujem da su targetirani sano bogati i poznati. Da li tu ima lukrativnih namera prijavljenih dama.?

81 14

nada

toga je bilo svugde pa i kod nas samo sto je zakon tek sada poceo da štiti žene

7 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo