N1 televiziji nagrada Adriatic Councila

N1 televiziji nagrada Adriatic Councila Izvor: N1

N1 televizija je jedan od dobitnika nagrade Adriatic Councila, a zaslužila ju je za transformaciju medija. Najuspešnijom Vladom u jugoistočnoj Evropi na današnjoj dodeli proglašena je slovenačka.

Pet godina od svog osnivanja u Berlinu, Adriatic Council, politički i privredni think-thank koji razmatra, na primer, posledice Bregzita, rastući ruski uticaj u Evropi, migrantsku krizu ili američko-evropski carinski rat, dodelio je posebne nagrade najuspešnijim vladama, kompanijama i pojedincima u jugoistočnoj Evropi.

Najuspešnijom vladom na konferenciji Beyond 4,0 proglašena je vlada Republike Slovenije i to zbog uspešne privredne i digitalne transformacije države, koja s jedne strane naglašava svoje ekološke standarde, zaštitu prirode i zdravlje ljudi, a s druge ostvaruje visoke stope rasta u brzo rastućim digitalnim i tehnološkim granama industrije.

Među nagrađenima za transformaciju medija je upravo N1 televizija, u čije ime je nagradu primio dugogodišnji CNN-ov novinar, a sada predsednik uređivačkog odbora kompanije, Brent Sadler.

"Ovo je veoma važna nagrada za nas. Zašto? Jer pre tri i po godine N1 nije postojao. Pokušali smo da postanemo i postali smo jedna od najuticajnijih medijskih kuća u regionu. Ne nameravamo da živimo od stare slave, niti od nagrada, već nastavljamo da se razvijamo, nastavićemo da se trudimo da postižemo bolji nivo novinarstva radeći svakog dana iz našeg studija", rekao je Sadler na dodeli.

Na konferenciji se između ostalog raspravljalo upravo o novom digatalnom dobu i pitanju koliko su zemlje spremne za razvoj novih tehnologija, ali i kako istovremeno zaštiti privatnost i sigurnost građana.   

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Volume

Najbolji ste!

6 1

zx

..potpuno zasluzeno..Cestitke kuci N1.

6 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo