Dogovoren sadržaj pisama o završetku misije EULEX na Kosovu

Dogovoren sadržaj pisama o završetku misije EULEX na Kosovu Izvor: AFP/Saša Đorđević

Kosovski predsednik Hašim Tači i šefica misije Euleksa na Kosovu Aleksandra Papadopulo saglasili su se da je dogovoren finalni sadržaj pisama o završetku misije Euleksa na Kosovu, koja prestaje 14. juna ove godine, saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

 Razmenom pisama između predsednika Kosova Hašima Tačija i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini treba da se okonča misija i sadašnja ovlašćenja Euleksa na Kosovu.

Tači je na današnjem sastanku zahvalio ambasadorki Aleksandri Papadopulo za saradnju sa misijom Euleksa i svim institucijama EU.

Misija Euleksa na Kosovu je počela delovanje neposredno pred proglašenje nezavisnosti Kosova i na početku je imala izvršna ovlašćenja koja su vremenom preneta na kosovske institucije.

Očekuje se da će određeni broj pripadnika misije i dalje ostati na Kosovu i imati samo savetodavnu ulogu.

Razmena pisama treba da se, kao međunarodni sporazum, ratifikuje u Skupštini Kosova.

Komentara 36

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Danilo

Neverovatno je da se misija zavrsava, a Srbija nema ni uvid u ovo. Zasto EU ne reaguje? Nemamo ni to pravo? Da znamo sta se na nasoj teritoriji radi.

119 0

Zeljko Bgd.

Cekamo izjasnjenje epskih junaka gospode Djurica, Selakovica i posebno Vulin, ex Gen sek JUL-a. Mozda nesto kaze i Mentor kojeg prijatelji iz EU nista ne pitaju. Ostaje ZSO bez ovlascenja, kao dimna zavesa.

5 92

CH

Kako to a nisu av pitali nista u vezi toga

8 155

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo