U Novom danu o lažnim vestima

U Novom danu o lažnim vestima Izvor: N1

Šta su lažne vesti, kako da ih prepoznamo, ko ih i zašto plasira. O tome u temi jutra govore Aleksandra Krstić, docentkinja Fakulteta političkih nauka i Stefan Janjić, urednik portala fakenews.rs. Štampu listamo sa glavnom i odgovornom urednicom Novog magazina Nadeždom Gaće.

Da li turističke organizacije u Srbiji idu u korak s novim trendovima u turizmu i novim tehnologijama? Da li je potrebno menjati sistem uspostavljen Zakonom o turizmu iz 1994. godine, koji do sada nije bio suštinski izmenjen? O tome govore profesori Katedre za turizam Univerziteta Singidunum Jovan Popesku i Verka Jovanović. 

ASTRA - Akcija protiv trgovine ljudima je organizacija koja se, pored primarne uloge borbe protiv trgovine ljudima, od 2012. godine uključila i u rešavanje problema nestale dece. Međunarodni dan nestale dece obeležiće u petak, u beogradskom parku Tašmajdan, priredbom „Skroz dečije“. Cilj im je da celom društvu skrenu pažnju na ovaj problem. Gošća Novog dana je Katarina Ivanović iz Astre. 

Dobitnica Bazarove književne nagrade Žensko pero za 2017. godinu je Mira Popović za zbirku priča "Buđenje", koja je u Geopoetici izašla prošle godine. Tim povodom nasa gošća je upravo Mira Popović.

Na Festivalu italijanskog filma u Jugoslovenskoj kinoteci biće prikazani najnoviji italijanski filmovi, a publika će imati priliku i da upozna Alesandra Bertolacija, čuvenog italijanskog šminkera, koji je prošle godine dobio Oskara za najbolju šminku i frizuru u filmu Samoubilački odred (Suicide Squad). Detalje ima Jelena Radovanović iz Italijanskog instituta za kulturu.

Beogradska poslastičarnica Pelivan proslavlja 167. rođendan. Tim povodom, sada već tradicionalno, častiće sugrađane besplatnim sladoledom, a tokom celog dana trajaće i humanitarna akcija prikupljanja novca za Udruženje Nurdor. Naša reporterka Neda Kurjački vodi nas uživo na ovu proslavu.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo