Džaferi za N1: Nisam kontroverzan, zastava još u kabinetu

Džaferi za N1: Nisam kontroverzan, zastava još u kabinetu Izvor: N1

Predsednik Sobranja Talat Džaferi, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji od kako je na toj funkciji, rekao je za N1 da su odnosi sa Srbijom prijateljski i na zadovoljavajućem novou saradnje.

"Odnosi su prijateljski, a uvek ima mesta za unapređenje te saradnje", kazao je Džaferi u intervjuu N1.

Upitan o reagovanju Vojislava Šeselju na vest o njegovoj poseti, on je rekao da nema potrebe da odgovara nikome jer dolazi na poziv institucije parlamenta Srbije.

"Suvišno je da se odgovara na takve dileme. Ne opterećujem se tim rečima, bavim se posetom koja je zvanična", kazao je.

Džaferi je rekao da u svom kabinetu "svakako" i dalje drži zastavu Albanije.

"Zastava u mom kabinetu nije zastava Albanije, državna zastava Albanije poistovećuje se sa nacionalnom zastavom svih Albanaca, gde god da žive, i ona u tom smislu predstavlja mene kao pripadnika albanskog naroda, a ne državu tj insituciju", kazao je on.

Povodom incidenata u Sobranju koje su pratile njegov izbor na mesto predsednika parlamenta, Džaferi je rekao da je njegov izbor na tu funkciju bio legalan i legitiman.

"Volja većine je odraz onoga što je parlamentarna demokratija. Ono što se desilo nije smelo da se desi nijednom parlamentu koji se smatra parlamentarnom demokratijom", kazao je.

Džaferi je rekao za N1 i da se ne smatra kontroverznom ličnošću, i da samo obavlja ono što smatra svojim obavezama.

Sa bivšim premijerom Nikolom Gruevskim, u čijoj je vladi bio ministar, nije u lošim odnosima, a njegove napade smatra odrazom "lične, psihološke krize".

"To je odraz lične krize, zbog brojnih postupaka koji se vode protiv njega, a koju on nije mogao da kontroliše u tom trenutku. Svako pred građanima odgovara za svoje postupke", kazao je.

Na pitanje da li je principijelno da bude potpuno protiv politike Gruevskog pošto mu je prethodno bio koalicioni partner, Džaferi je rekao da to "opredeljuju građani".

"Naši glasači su zahtevali da podržimo većinu", kazao je.

Izvor: N1

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

sea

Kako to da Srbi ne mogu da koriste zastavu Srbije kao nacionalno obelezje.

47 2

paramonte

Ako budu postovali ljudska prava,saradnja ce biti veoma uspesna.

424 3

Una

Srbija i Makedonija su prijateljske drzave i polozaj Srba u Mk treba korigovati, kada se ispune uslovi Mk ce moci da razmislja o clanstvu za sada mi je to nerealno ocekivati.

2 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo