Ružić: Ove godine četiri nova zakona o nacionalnim manjinama

Ružić: Ove godine četiri nova zakona o nacionalnim manjinama Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić najavio je da će do kraja juna u Skupštinu Srbije biti upućena na raspravu četiri zakonska predloga koji će za cilj imati unapređenje statusa nacionalnih manjina i transparentniji rad 21 saveta nacionalnih manjina.

On je na sastanku sa ministrom za dijaporu Makedonije Edmondom Ademijem kazao da je potrebno reaktivirati sporazum Srbije, Makedonije i Crne Gore iz 2004. godine o pokretanju i funkcionisanju međunarodne mešovite komisije o nacionalnim manjinama, ne ulazeći u razloge ranijeg nefunkcionisanja tog sporazuma.

Ministar za dijasporu Makedonije Edmond Ademi rekao je da će postaviti pitanje svojoj vladi o formiranju mešovite komisije.

"Nadamo se da će od jeseni biti formirana mešovita komisija koja od 2004. godine postoji samo formalno u sporazumu, ali nije funkcionisala. Ministar Ružić me je informisao o promenama u zakonima na osnovi kojih funkcionišu saveti nacionalnih manjina. Nadam se da će promene u tim zakonima poboljšati transparentost u radu nacionalnih manjina", kazao je Ademi.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bond, James Bond

A kad ces da se pozabavis većinom koja je na ivici preživljavanja?

6 1

Volume

Diskriminacija ti je na svakom koraku gospodine?Pricaj malo o tome?

15 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo