Članovi PSG: Ostavke zbog nedopustivog odnosa prema ljudima

Članovi PSG: Ostavke zbog nedopustivog odnosa prema ljudima Izvor: Medija centar Beograd

Dosadašnji funkcioneri Pokreta slobodnih gradjana (PSG) iz Vojvodine izjavili su danas da su podneli ostavke na funkcije u tom pokretu zbog "potpuno nedopustivog odnosa prema ljudima, a ne zbog Dragana Đilasa".

"Problema u PSG ima puno, i to više nije nikakva tajna.Razlozi naših odlazaka najmanje su oni koje navodi gospodin Veljanovski. Niko od nas u PSG nije ušao zbog gospodina Đilasa, pa niko zbog njega ni ne odlazi. Opširna pisma i analize naših razloga poslali smo predsedništvu Pokreta – ukratko, to su: odnos prema politici i načinu vođenja organizacije, odnos prema Vojvodini i najviše odnos prema ljudima. Potpuno nedopustiv odnos prema ljudima", kazali su oni agenciji Beta.

Ostavke su podneli član Predsedništva PSG i predsednik Odbora za Vojvodinu Nebojša Milenković, član Izvršnog odbora, Odbora za Vojvodinu i poverenik za Srednji Banat Branislav Guta Grubački i članica Izvršnog odbora, Odbora za Vojvodinu i poverenica za Južnu Bačku Zorana Šobot.

Na pitanje da li posle njihovih ostavki postoji Odbor Pokreta slobodnih građana za Vojvodinu, oni su kazali da je to pitanje za Predsedništvo PSG.

"A pošto je uz naše ostavke svoje tiho povlačenje najavio i njegov četvrti član – jasno je da u ovom sastavu on, nažalost, više ne postoji", kazali su dosadašnji funkcioneri pokrajinskog Odbora PSG.

Komentarišući tu odluku pokrajinskog rukovodstva, član Predsedništva PSG Rade Veljanovski kazao je ranije da je do razilaženja došlo jer Pokret nije prihvatio članstvo u Savezu za Srbiju koji formira bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

"Tu smo imali dva različita mišljenja. Oni su smatrali da treba odmah to da prihvatimo. Ostali nisu tako mislili. PSG nije potpuno zatvorio vrata saradnje sa bilo kim, ali za to treba da postoje principi i vrednosti. Naša opoziciona scena je u previranju i mi smatramo da svako treba da gradi i jača svoj identitet, da bi tako pojedinačno jaki, mogli da se suprotstavimo vlasti", kazao je Veljanovski za beogradski dnevnik Danas.

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Baka

Vi ste PSG svoje odpevali, i dafau je Vaš k r a j.

160 2

Berlin

Primecujem da je SNS Bot Brigada dobila direktivu da lupa pluseve i minuse u korist Jankovica. Svakome jasno ciji je Jankovic Trojanski Konj..

7 7

Povratak Majstora

Da se ne lažemo više. Vreme je za nove ljude i u poziciji i u opoziciji. Ne budemo li se mi građani organizovali mi grupno, finansijski i moralno, propadamo !

34 326

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo