Prizren proglašen za istorijski glavni grad Kosova

Prizren proglašen za istorijski glavni grad Kosova Izvor: N1

Kosovska skupština usvojila je Zakon o glavnom gradu Kosova - Prištini i istovremeno proglasila Prizren istorijskim glavnim gradom.

Skupština nije prihvatila zahtev predsednika Kosova Hašima Tačija da još jednom razmotri i ukine član 34 Zakona o trgovačkim društvima, čime će on nakon objavljivanja u Službenom listu Kosova stupiti na snagu.

Istovremeno, parlament je u prvom glasanju u načelu usvojio zakon kojim se priznaje radni staž Albancima zaposlenim u obrazovanju od 1991. do 1999. godine.

Skupština je usvojila zakon o zaštiti potrošača i nacionalni program ostvarivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju za period 2018-2022 godine.

Skupština je razmotrila i godišnji izveštaj Kancelarije regulatora energije za 2017 godinu.

Komentara 23

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mica

Cije istorije ?

35 0

Duboko Grlo

Prizren je bio stari srpski grad. U kome su ziveli Srbi i Goranci.

123 0

Marko

Nisam znao da je biti ateista,mada bih za sebe rekao da sam agnostik, toliko lose prema nekim ljudima.. Zar je stvarno toliko bitno ko u sta veruje ili ne? Kosovo sada trenutno jeste drzava.Drzave se stvaraju i nestaju.To je normalna stvar.Rim je bio superdrzava pa su nestali,Kartagina,Mletacka republika npr...Amerika je relativno nova drzava. Zato nije ni bitno ko vlada gde.Bitni su samo ljudi oko vas koji su deo vaseg zivota.

4 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo