Marković: Crna Gora najbliža EU od svih država regiona

Marković: Crna Gora najbliža EU od svih država regiona Izvor: Tanjug/Dimitrije Goll

Nijedna država regiona trenutno nije spremna za članstvo u Evropskoj uniji (EU), ali Crna Gora je najbliža tom cilju, ocenio je crnogorski premijer Duško Marković i predočio da je rasvetljavanje napada na novinarku Vijesti Oliveru Lakić prioritet.

Marković je naglasio da lideri EU nisu pominjali klauzulu balansa i zaustavljanje pregovora sa Crnom Gorom, ali da je zajednička ocena da je trenutak da Crna Gora odgovara na složenije izazove u pregovaračkom procesu, prenosi RTCG.

"Nije isto usvajati zakonodavstvo, prihvatati standarde, formirati institucije i ispunjavati uslove za zatvaranje poglavlja koje omogućavaju završetak pregovaračkog procesa. Moramo biti efikasniji u brobi protiv kriminala", rekao je Marković.

 "Evropsku perspektivu ne treba stavljati u kontekst trke sa drugima, već da završimo naš posao kako bi bili spremni za EU. Crna Gora želi da i ostali napreduju na tom putu", rekao je Marković i dodao da će Crna Gora ove godine otvoriti i preostala tri poglavlja.

Marković je rekao da je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, između ostalog, govorio o jačanju vladavine prava, razgraničenju sa Kosovom, kao i pitanju slobode medija.

Marković je ocenio da je napad na Oliveru Lakić najveća šteta naneta Crnoj Gori u proteklih 30 godina.

"To je šteta koja je za Crnu Goru išla brže od svetlosti i zato sam kao predsednik Vlade rekao da ću uraditi sve da pronađemo izvršioca, ali i nalogodavca", poručio je Marković.

Komentara 24

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

S lobodan

Stvarno ste najbliži EU.'Izvezli ste nam kriminalce u BG i mlate koga stignu. A o doživotnom predseniku posebno Italija je vodila krivične postupke i to je zataškano. Covece sl.govori i Vučić za Srbiju mnogo ste daleko od istine.

7 0

Bruno

Daleko od nigde..

3 0

Marek

“I zato sam kao predsednik Vlade rekao da cu uraditi sve da pronadjemo izvrsioca, ali i nalogodavca”... Ima jedan ime mu pocinje na slovo M. Eto ti traga, brate.

5 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo