Bez malih i srednjih preduzeća nema investicija

Bez malih i srednjih preduzeća nema investicija Izvor: N1

Da bi Srbija privukla velike kompanije i investitore, mora da razvija mala i srednja preduzeća, jedan je od zaključaka sedme Regionalne konferencije za finansijske direktore koja je održana u Aranđelovcu.

Investitori su u Srbiji najviše zainteresovani za hotelijerstvo i banjski turizam, ali i za proizvodne delatnosti, poput automobilske industrije, poručeno je sa skupa.

Konferenciju organizuju TGI Group International u saradnji sa Udruženjem finansijskih direktora Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija Republike Srbije.

O temama konferencije govorila je Radmila Miletić, finansijska direktorka Avala Studios.

Izvor: N1

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zaklina

Investitori su uglavnom zainteresovani za 200-300evra mesecno po radniku???😂

5 0

Čiča Miloje®

Kgb šou. E da mi ne reče ne bih znao šta je mala privreda ... Samo da li ti misliš da nas džemovi i ajvari mogu pomeriti sa pretposlednjeg mesta u regionu...Ako imaš čime da doprineseš problematici , to pozdravljam. Ali mislim da polemišeš tek radi polemike. A tema je ozbiljna.

11 4

kgb sou

ne kapiras sta je mala privreda. To o cemu ti govoris je industrija i rad za druge. Pogledaj privredu bilo koje evropske zemlje i shvatices da ne mozes da potcenis nijedno preduzece, uzmi npr. neko francusko za proizvodnju sira ili vina, italijansko za proizvodnju dizajnerske odece, obuce, retro plocica... jer ono moze da napravi vecu zaradu nego bilo koje "komponentasko" preduzece ovde, nekada i sada. Ne radi za drugog, ono radi za sebe i za unutrasnje i inostrano trziste. Takva preduzeca sama stvaraju vrednost, komponentasi su podizvodjaci, ok i za to treba imati znanje, ali ipak to je samo industrija. Ti pod privredom koja je vredna zarade podrazumevas samo tesku industriju. To je nekako rigidno, nesofisticirano i potcenjivacki. Inace, tvoje misljenje je samo da bi nas prosvetlio, a ne da bi samo polemisao? Svasta.

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo