Otac Davida Dragičevića podneo prijavu protiv NN lica

Otac Davida Dragičevića podneo prijavu protiv NN lica Izvor: N1

Davor Dragičević, otac stradalog 21-godišnjeg Davida Dragičevića iz Banjaluke, podneo je banjalučkom Okružnom tužilaštvu prijavu protiv NN osoba za teško ubistvo njegovog sina. Iz tužilaštva su potvrdili da će postupiti po prijavi koju su podneli Davor Dragičević i Borislav Radovanović.

Bivši kriminalistički inspektor MUP RS Borislav Radovanović, koji se od prvog dana posle smrti mladića stavio na raspolaganje porodici, izjavio je da je prijava zasnovana na dokazima i činjenicama, sa kakvim i Tužilaštvo raspolaže više od 40 dana.

Radovanović je kazao da su izjave policije o "zadesnoj smrti" i padu mladića sa mosta u rečicu Crkvena "notorne gluposti".

U prijavi su kao osobe koje pokušavaju da zataškaju ubistvo mladića navedeni ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, direktor policije Darko Ćulum, načelnik Uprave kriminalističke policije Drako Ilić i patolog Željko Karan.

Davor Dragičević je rekao da sve što je do sada rađeno povodom smrti njegovog sina "montiran proces", ponovivši da je njegov sin otet, brutalno pretučen i maltretiran.

"Na njima je da kažu imena ubica. Odgovorno tvrdim da je moj sin ubijen. Samo hoću istinu i pravdu", rekao je on novinarima.

Najavljeno je da će grupa "Pravda za Davida" danas početi akciju, tako da bi u narednim danima Tužilaštvo trebalo da dobije deset hiljada prijava koje će potpisati građani.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka danas su potvrdili da će, u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, postupiti po prijavi koju su podneli Davor Dragičević i Borislav Radovanović, zbog, kako su naveli, krivičnog dela teškog ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

David Dragičević je nestao u noći 18. marta, a njegovo beživotno telo je nađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas u Banjaluci.

Policija je 26. marta održala konferenciju za novinare, navodeći da je rešila slučaj.

Prema njihovoj verziji, mladić se u noći nestanka potukao sa grupom mladića, potom opljačkao jednu kuću u naselju "Lauš", a potom upao u rečicu Crkvena.

Roditelji mladića tvrde da je on otet, mučen, ubijen i bačen u Crkvenu, a da vrh MUP RS, kao i tužioci štite nalogodavce i ubice njihovog sina.

Od 26. marta na Trgu Krajine u Banjaluci svako veče se održavaju skupovi građana na kojima se traži utvrđivanje istine o smrti Davida Dragičevića.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Jagd

Pravda za Davida!!!

5 0

Hobo

Podrska!

8 0

Saša

Podržite protest na fejsbuk stranici Pravda za Davida. Svaki vid podrške je važan gad se David bori protiv Golijata.

18 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo