Izvršitelji po peti put u Fabrici reznog alata u Čačku

Izvršitelji po peti put u Fabrici reznog alata u Čačku Izvor: Pixabay
Ilustracija

Sudski izvršitelji, uz prisustvo policije, pokušali su danas, peti put za poslednja tri i po meseca, da prinudno preuzmu pogon za izradu kugličnih vretena u Fabrici reznog alata u Čačku, što su radnici sprečili.

Oko 100 radnika blokiralo je fabrički ulaz, sprečavajući sudske izvršitelje da uđu u fabriku.

Nekoliko sati kasnije sudski izvršitelji i policija, koja nije intervenisala, napustili su fabriku, a radnici nastavili da rade.

Sudski izvršitelji su pokušali da naplate dug od poravnanja sa jednom čačanskom privatnom firmom, koji je od 1,5 milion dinara u međuvremenu sa kamatama uvećan na oko 4,6 miliona dinara.

U Samostalnom sindikatu fabrike agenciji Beta su rekli da je presuda na osnovu koje se sprovodi prinudno izvršenje prema njihovoj oceni "sporna" i da je treba preispitati.

Sindikat ističe da radnici neće dozvoliti oduzimanje fabričke imovine i ukazuju da je pogon "Kuglična vretena" od značaja za odbrambenu industriju i da o tome postoji rešenje Ministarstva odbrane iz 2017. godine.

Fabrika reznog alata, koja se bavi proizvodnjom i prodajom rezanog alata i mašina, osnovana je 1953. godine i trenutno je u restrukturiranju.

Prema podacima sa sajta Ministarstva privrede, fabrika zapošljava 539 radnika.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Trepcanac

A niko da spomene ljude koji su radili u toj fabrici i drzava im jos nije uplatila 7g radnog staza,i sad pojedinci primaju puno manju penziju jer su ih zakinuli za 7g radnog staza.Nadam se samo i molim da ce ovog naseg predsednika grom da sprzi ili barem narod da mu sudi.

6 0

Zezadzija

Bravo,FRA- ovci.Tu fabriku ste izgradili vi i vasi penzioneri.Saveznim zakonom o privatizaviji 1990( tih godina) vlasnici fabrika bili su 70 procenata zaposleni i penzioneri,nasim zakonom,tih godina to je bilo smanjeno na 30 a posle selektivne revalorizacije na 2-3 procenta.Sankcije ,kada ste izgubili kupce i dobavljace a vi da padate su van vase moci.Sto politika pobedjuje privredu takodje niste vi krivi.Znam koliko su zaposleni bivsi i sadasnji voleli tu fabriku,znam i kako ste pocinjali,neka vam je sa srecom.

25 4

Nebojsa iz Beograda

donosili cigle i malter od kuce pa zidali? Topili na sporetima gvozdje i pravili masine? Ne prijatelju, fabriku je izgradila drzava, a radnici su u njoj radili i za to bili placeni!!!

10 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo