Bez koncerata estradnih zvezda na Saboru trubača u Guči

Bez koncerata estradnih zvezda na Saboru trubača u Guči Izvor: N1

Uprava ovogodišnjeg, 58. Sabora trubača u Guči je saopštila da tokom te manifestacije neće biti koncerata estradnih zvezda.

Trodnevni Sabor počinje 9. avgusta kod Spomenika trubaču u centru Guče uz "saborsku himnu" "Sa Ovčara i Kablara" i podizanje saborske zastave, a uveče je takmičenje mladih orkestara i dragačevskih trubača.

U petak, 10. avgusta je koncert pobednika prethodnog Sabora, Dejana Petrovića i Big benda, kao i ponoćni koncert finalista ovogodišnjeg Sabora.

Finalno takmičenje biće u subotu, 11. avgusta od 20 sati, a potom dvočasovni koncert pobednika ovogodišnjeg Sabora.

Takmičenje majstora trube za ovogodišnju titulu "Šampion Guče" biće poslednjeg dana Sabora, u nedelju, 12. avgusta, a potom su na programu koncerti "šampiona Guče" Ekrema Mamutovića i Saše Krstića i "majstora trube" Dejana Lazarevića i Bobana Markovića.

U okviru Sabora biće priređeni Saborski sajam turizma, knjiga, publikacija, privredna izložba, koncerti kulturno-umetničkih društava iz zemlje i inostranstva, takmičenje "zdravičara", izbor najlepše nošnje, prikaz stare dragačevske svadbe, defile učesnika, "budilica" i "narodni višeboj".

Ulaz na sve programe Sabora se ne naplaćuje.

Ovogodišnje kvalifikacije za Sabor trubača u Guči počinju u petak u Knjaževcu, a biće ih i u Boljevcu, Goračićima, Kovačici, Vladičinom Hanu, Surdulici, Požegi, Kolovratu i Zlatiboru.

Komentara 12

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

iks

Ovo je u stvari jedna neverovatno dobra vest! Bravo! Ajde recite i sami, kad citamo o nekom pomaku na bolje?

10 1

Pop

Fala Bogu!

34 1

Danijela

Svi sadrzaji besplatni, ali ulazak u Gucu autom, jedna crvena. Naravno, nemas pojma kome dajes pare. Fiskalni racun, naravno, ne dobijes.

45 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo