SRS: Sprečićemo održavanje festivala "Mirdita, dobar dan"

Poslanik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović izjavio je da će ta stranka sa svojim simpatizerima sprečiti održavanje festivala "Mirdita, dobar dan" u Beogradu, ukoliko nadležni organi Srbije ne spreče tu manifestaciju i rad Inicijative mladih za ljudska prava koja je organizuje.

Izvor: FoNet

"Pozivamo predsednika, premijera, ministra policije i celu Vladu Srbije da pod hitno izađu sa stavom i da spreče održavanje manifestacije koja promoviše nezavisno Kosovo i spreče rad te organizacije. U suprotnom, naša je obaveza da sprečimo to na način na koji umemo“, rekao je Damjanović u Skupštini Srbije.  

On smatra da SRS ne pravi haos time što će sprečiti održavanje festivala, već to čini druga strana koja pokušava da organizuje "antiustavnu i protivzakonitu manifestaciju koja podriva srpske nacionalne interese".  

On, takođe očekuje da nadležni organi spreče rad Inicijativei drugih nevladinih organizacija koje, kako je rekao, krše Ustav Srbije.  

Prema njegovim rečima, nedopustiv je događaj koji govori o državi Kosovo, koja će neku svoju kulturu prezentovati u Beogradu.  

Festival "Mirdita, dobar dan" je, kako je ranije najavila Inicijativa mladih za ljudska prava, jedinstven događaj koji od 2014. godine beogradskoj publici predstavlja kulturnu i društvenu scenu Kosova, a biće održan od 30. maja do 2. juna, navela je SRS u saopštenju.

Komentara 21

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Minja

Na sto ovi uopste dobijaju medijsku pažnju ? Treba ih totalno ignorisati da im se glas ne čuje .

143 2

Stazi

A što ne zabrani prošle i pretprošle godine? Čemu nedoslednost? ☺

154 1

Ma Sta Rece

Zasto zabraniti kad ljudi isto igraju Uzicko kolo Vranjski cocek i oni zive u srbiju a vi zabranjujete, ajde vi zaigrajte jednom da vas vidim sa maramicom u ruke a ne pistolj za pojasom...

151 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo