Konkretni zahtevi srpskim vlastima na Paradi ponosa

Konkretni zahtevi srpskim vlastima na Paradi ponosa Izvor: Printscreen

Ovogodišnja "Parada ponosa Beograd", pod sloganom "Reci DA", biće održana 16. septembra, a tom prlikom će vlastima u Srbiji biti upućeni konkretni zahtevi.

Među zahtevima su odgovornost države za zaštitu ljudskih prava LGBT osoba, sankcionisanje nasilja i primena odredbe o zločinu iz mržnje Krivičnog Zakonika, usvajanje Zakona o rodnom identitetu i istopolnim zajednicama ili reforma sistema obrazovanja.  

Paradom ponosa biće okončana Nedelja ponosa tokom koje će biti održane razne kulturne manifestacije i događaji namenjeni osnaživanju LGBT zajednice.

Tagovi: Parada ponosa , LGBT

Komentara 24

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

dare

Trebaju nam istopolne zajednoce, ja pokusavam sa deckom da kupim stan i bilo bi nam mnogo lakse da postoji neki vid pravnih istopolnih zajednica.

17 16

nada

I ,koju stetu.oni nanose?Sta reci za pojedine navijace sportskih dogadjaja.Tamo jos i platite da gledate,pa pojedinci ni krivi ni duzni,dobiju i batine.

14 5

Miki

O kakvom "statusu iznad svih" vi pričate? Toliko vam smeta pred zakonom priznata zajednica partnera istog pola samo zato što vam je to ćef. Niko od vas se ne pita šta je sa istom mogućnošću građenja zajedničkog života, višeg cilja u životu, nasleđivanjem u slučaju smrti partnera i stvaranjem društveno produktivne atmosfere za ljude homoseksialne orjentacije? Ne moramo usvajati decu ako smatrate da je bolje da deca bez roditelja budu u ustanovama, ali nas nemojte pasivno-agresivno ugnjetavati. Niko ne traži da nas volite i podržavate nego da tolerišete, okrenete glavu ako vam smeta ljubav između partnera/ki istog pola i učinite svoje živote lepšima bez lečenja frustracija putem ugrožavanja manjinskih zajednica.

27 20

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo