Ebola prvi put registrovana i u gradskoj sredini u Kongu

Ebola prvi put registrovana i u gradskoj sredini u Kongu Izvor: Reuters/Kenny Katombe

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je registrovan prvi slučaj ebole u gradskoj sredini u Kongu, gde je do sada taj virus zabeležen samo u ruralnoj zoni, prenela je agencija Frans pres.

"Novi slučaj je potvrđen u Vangati, jednoj od tri sanitarne zone Mbandake, grada od oko 1,2 miliona stanovnika na severu Konga", navela je SZO.

Prema zvaničnim podacima, od ponovne epidemije ebole u Kongu, umrle su 23 osoba od 42 slučaja potencijalno zaraženih, prenela je agencija AP.

To je deveta epidemija ebole u Kongu od 1976. godine.

Ebola ili hemoragična groznica je veoma zarazno i smrtonosno virusno oboljenje.

Izvor: Reuters

Tagovi: Ebola , kongo , Epidemija

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Elf

I slučajno, pored vesti o eboli stoji i Trampova izjava o imigrantima.

2 5

Gordana

Samo migranti da nam i to donesu.

4 17

Doktor

Tako je i nova vrsta kuge stigla u Evropu u XIII veku, i pokosila oko 25 milona ljudi za manje od jednog veka! Ebola je jedna od najstrašnijih bolesti današnjive, ali o njoj se malo ili gotovo ništa ne zna među stanovnicima Evrope, zato što je smatramo za bolest "trećeg sveta!. Ali realnost je malo drugačija. Veoma je zarazna, veoma se lako prenosi, period inkubacije traje kratko, bolest nastupa naglo. Što je najstrašninje - nema leka! Ne postoji ni vakcina koja bi zaštitila zdrave. Kada bi se ebola pojavila u Evropi, bili bi u istoj poziciji kao naši preci sa kugom. Suočeni sa bolešću za koju nemamo leka. Ebola je u visokoprocentno smrtonosna, a najmanje 50 do 90% obolelih umire.

11 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo