SAD upozoravaju na sankcije zbog nemačko-ruskog gasovoda

SAD upozoravaju na sankcije zbog nemačko-ruskog gasovoda Izvor: Shutterstock

Projekat izgradnje gasovoda između Rusije i Nemačke može dovesti do uvođenja američkih sankcija zbog zabrinutosti za bezbednost, rekla je visoka zvaničnica Stejt departmenta Sandra Oudkirk.

Američka zvaničnica je rekla da se SAD protive gasovodu Severni tok 2 jer bi to, kako je navela, moglo da poveća "maligni uticaj" Rusije u Evropi.

Oudkirk, koja je pomoćnica zamenika državnog sekretara SAD, rekla je da bi taj gasovod preusmerio gas od Ukrajine, koja zavisi od tranzitnih taksi, a mogao bi i da omogući Rusiji instaliranje opreme za nadzor u Baltičkom moru.

Ona je rekla novinarima u Berlinu da SAD ulažu napore u cilju zaustavljanja tog projekta i dodala da je Kongres omogućio administraciji uvođenje sankcija u vezi sa projektom za gasovod.

"Bilo kakav projekat gasovoda... je na višem nivou rizika od sankcija", rekla je američka zvaničnica.

Tagovi: SAD , sankcije , gasovod , Nemačka , Rusija

Komentara 20

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Elvir

Dali je uvodjenje sankcija drugom zapravo uvodjenje sankcija sebi?

5 0

S lobodan

Treba svet da stane da radi da diše da se razvija samo američki interesi da ostanu. Sramno i potpuno nelogično liberalnoj ekonomiji.

17 1

Mileta

tako se vidi da su u osnovi svega lični interes i licemerje (dvostruki standardi).. bazični i arhaični homo sapiens motivi.. pa i kada izlaze iz usta predsednika država.

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo