Izgradnja diplomatsko-konzularnog predstavništva u Kanberi

Izgradnja diplomatsko-konzularnog predstavništva u Kanberi Izvor: N1

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije raspisalo je arhitektonsko-urbanistički konkurs za izbor idejnog rešenja za izgradnju kompleksa diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije u Kanberi.

Ovo je prvi put nakon dugog vremena, navedeno je, da se planira izgradnja jednog ovakvog objekta.

Kompleks Ambasade Srbije u Australiji nalaziće se u ulici Bil Krezent broj 6, u četvrti gde je smeštena i zvanična rezidencija australijskog premijera, te veliki broj diplomatskih predstavništava.

Kako bi se izabrali što kvalitetniji predlozi za budući izgled objekta, Ministarstvo je raspisalo arhitektonsko-urbanistički konkurs za izbor idejnog rešenja, koje će predstavljati i osnov za detaljnu razradu projektne dokumentacije i izgradnju kompleksa.

Parcela na kojoj je planirana izgradnja novog diplomatsko-konzularnog predstavništva ambasade Srbije površine je 5.549 m2. Arhitektonsko-urbanističko rešenje, precizira se u konkursu, obuhvata objekat ambasade sa konzularnim odeljenjem neto površine 600 m2, tri stambene jedinice za službenike i rezidenciju ambasadora, uključujući i predlog parternog uređenja parcele sa sadržajnim i pejzažnim uređenjem slobodnih i zelenih površina kao i predlog rešenja za ogradu kompleksa i spoljno osvetljenje.

Rok za predaju radova na konkursu je 17. jul, a rezultati će biti objavljeni 25. jula.

Nagradni fond iznosi 1,5 miliona dinara, tako da će prvonagrađeno rešenje dobiti 700.000 dinara, drugo 500.000, a treće 300.000 dinara.

Za više informacija posetite portal eKapija.

Tagovi: tender dana , ekapija

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

011 Директно из Магле

Folic gradski arh. Ima da ovoji i prvo i drugo a i trece mesto. Ajde da se kladimo.

4 0

Ima se moze se

Vecina bogatih zemalja lepo rentira prostor i radi posao, a samo "sirotinja" gradi palate od narodne bede i raspisuje konkurse za arhitektonska resenja. Mi smo tako mali u trgovinskoj razmeni i politicki neintresantni, da bi i dvosobni stan bio prevelik za poslove koje imamo sa Australijom. A za primanje velikog broja emigranata iz Srbije i folk pevaca koji imaju tamo tezgu, dovoljan je i jedan dodatni salter, kao i toalet zbog duzine cekanja!

18 1

Bisenija

A Brozove ambasade, prodate???

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo