Skat: Ne postoji plan Zapada o Kosovu

Skat: Ne postoji plan Zapada o Kosovu Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ne postoji plan Zapada o Kosovu, nema koordinisanog predloga članica Kvinte i ne postoji plan u jedanaest tačaka, izajvio je za Blic američki ambasador u Beogradu, Kajl Skat.

Blic piše da su se u javnosti pojavile tvrdnje da su države Kvinte, SAD, Britanija, Nemačka, Francuska i Italija, usvojile razrađen plan pritiska i ucena čiji je cilj slom Srbije i potpuna nezavisnost Kosova i odvajanje Srbije od Rusije.

Ambasador Skat za Blic, međutim, kaže da je uobičajeno da se države s vremena na vreme sreću i razgovaraju. To je prema njegovim rečima normalna diplomatska aktivnost razmene mišljenja i usklađivanja politika.

No, kako tvrdi Skat, tvrdnje o planu Zapada i usaglašenom predlogu Kvinte su "fantazije maštovitih medija". On kaže da je cilj briselskog dijaloga normalizacija odnosa te da održiv odgvor koji bi opstao na Kosovu mora da bude "plod pregovora lidera Beograda i Prištine".

Ambasador Skat je naglasio slaganje SAD sa evropskim saveznicima i partnerima da bi brisleski dijalog trebalo da se okonča "sveobuhvatnim sporazumom o normalizaciji odnosa primenom pravno obavezujućih dokumenata" i posebno naglasio da takav sporazum mora da proistekne iz direktnih pregovore Prištine i Beograda, piše Blic.

Tagovi: Kajl Skat , Kosovo , Zapad

Komentara 26

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

777

Pa sto ste nas bombardovali? Sto vrsite toliki pritisak oko priznavanja Kosova? Ako je i istina to sto pricate pa neka ostane u granicama Srbije. Svejedno je kada udjemo u EU, jos bolje ulazimo zajedno. Zar nije bilo lakse da cela Jugoslavija udje u EU nego ovo sto se desilo. Bas iskreno Skote.

168 1

Anti EU Anti NATO

Amerima i zapadu ništa ne verujem!

112 3

Time

Naravno da ne postoji plan. Postoje nacelni principi koji vaze za obe strane, a unutar toga strane se mogu dogovarati kako hoce. To je moderni princip demokratsko liberalnih drzava koji je nastao pre oko 250 godina. Nazalost stanovnici autokratskih rezima to ne mogu ni da shvate, jer takve drzave jos uvek funkcionisu po principu koji je nastao pre 5000 godina u Starom Egiptu i Mesopotamiji. Tu je faraon imao plan za sve bas kao sto to imaju i danasnji. Narocito je veselo posmatrati boljsevike koji su cak smislili poseban izraz za planirati: '''Zacrtati!'"

8 100

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo