Tramp nazvao ilegalne imigrante "životinjama"

Tramp nazvao ilegalne imigrante "životinjama" Izvor: Tanjug / AP, Evan Vucci

Američki predsednik Donald Tramp nazvao je "životinjama" ilegalne imigrante u državi Kaliforniji na okruglom stolu o američkim gradovima koji imigrantima pružaju utočište.

"Proterujemo ljude iz zemlje. Ne možete da verujete koliko su ti ljudi loši", rekao je sinoć Tramp tokom razgovora o gradovima u Kaliforniji koji odbijaju da sarađuju sa imigracionom službom na saveznom nivou.  

"To nisu ljudi, to su životinje. Proterujemo ih iz zemlje brzinom koju nikada ranije nismo imali", rekao je američki predsednik i dodao da kalifornijski zakon pruža utočište "opakim prestupnicima koji su jedni od najnasilnijih u svetu, kao što su članovi grupe MS-13", kriminalne bande iz Salvadora.  

Tramp je dodao da su "nedužni muškarci, žene i deca na nemilosti sadističkih kriminalaca".  

Njegova izjava je izazvala žestoke reakcije demokrata koji su rekli da su imigranti ljudska bića.  

"Nisu životinje, nisu kriminalci, nisu šverceri droga, nisu silovatelji. Oni su ljudska bića", rekao je demokratski poslanik Džared Polis iz američke savezne države Kolorado.  

U Kaliforniji, uporištu demokrata, živi najviše ilegalnih imigranata u SAD. Kalifornijski gradovi imigrantima žele da olakšaju integraciju u američko društvo raznim merama, koje savezne vlasti ne odobravaju.

Komentara 26

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

S lobodan

A kako bi nazvao čovjeka koji vodi najjaču zemlju sveta koji neodmereno etiketira sve redom koji javno iznosi razne vulgarnosti koji preti dojucerasnjim prijateljima i neprijazeljima i koji jednostavno nema KOMPAS u životu. Žalosno.

7 0

Walter

@UH Прочитао сам све шта је пренела штампа, а онда сам погледао и цео разговор Трампа са том женом (шерифом из Калифорније). И једно са другим нема везе. Шериф му је причала о проблемима са ухапшеним криминалцима (који су и илегални имигранти). Рекла је како федерални ICE не може због закона да учини ништа. На крају је поменула и неког члана банде MS-13. Одмах након тога је Трамп је рекао да су они лоши, да нису људи већ животиње. Друго, његова жена је лагално емигрирала у САД, њен случај нема везе са питањем илегалне имиграције.

3 1

Rale Car

Kako se to legalno emigrira? Malo si pobrkao lončiće. A poruka nije vezana za legalnost, već za "životinje" koje dolaze u ekstrakulturne Amere.

2 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo