Oko 90 odsto muškaraca bi da provodi više vremena s decom

Oko 90 odsto muškaraca bi da provodi više vremena s decom Izvor: Pixbay

Oko 90 odsto muškaraca volelo bi da više vremena provodi sa svojom decom, rezultati su istraživanja "Images Srbija".

Istraživanje o muškarcima i rodnoj ravnopravnosti, pokazalo je da 68,1 odsto muškaraca smatra da su odluke u vezi sa decom zajednička odgovornost.  

Oko 80 odsto njih je reklo da je išlo sa svojim partnerkama na kontrole tokom trudnoće, od čega je 30 odsto išlo na sve kontrole. 

Istraživanje je pokazalo da je četiri od pet muškaraca saglasno s tim da posle razvoda odgovornost dece oko roditelja treba da bude podjednaka.

Istražiavnje "Images Srbija" je deo globalnog istraživanja koje je do sada sprovedeno u više od 20 zemalja u svetu.  

Tagovi: Roditelji , muškarci , deca , otac

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Laloški

Pa provodite ko vam brani??? Ja znam za 1000 izgovora, ali znam i uzivati sa sinom. Ujutro ga ja spremim za vrtic, ja ga vozim, idem po njega nakon posla, vozm ga na trening, nakon treninga napolje sa decom do pola devet, padnem sa nogu, ali provedem.

9 4

Sanja

I ja bih volela da skoknem sa cerkom do Njujorka ,razgledamo knjizare,do Rima sa sinom na utakmicu,iako nisam otac,premalo vremena i novca ima za decu,ali kad se i Vucic zrtvuje ko smo mi da se zalimo?

19 2

NS

Pa naravno da se malo igraju, dok im ne dosadi. Provodili si LJUDI po ceo dan na poslu oduvek, nisu imali vremena da sede po kaficima,dok im deca divljaju okolo i bili postovani i voljeni od svoje dece.

19 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo