Odbor Senata prihvatio zaključke: Rusi se mešali u izbore

Odbor Senata prihvatio zaključke: Rusi se mešali u izbore Izvor: NICHOLAS KAMM / AFP

Odbor američkog Senata za obaveštajne poslove saopštio je da se slaže s prošlogodišnjom ocenom obaveštajnih agencija da se Rusija mešala u predsedničke izbore u SAD kako bi nanela štetu kandidatkinji demokrata Hilari Klinton i pomogla sadašnjem predsedniku Donaldu Trampu.

Predsednik tog Odbora Ričard Ber (Burr) izjavio je da posle 14 meseci procena izvora i analiza članovi Odbora "ne vide razlog da ne prihvate zaključke" obaveštajnih službi.

To je u suprotnosti sa stavom Odbora Predstavničkog doma za obaveštajna pitanja čiji su se članovi složili s najvećim delom izveštaja, ali su prošlog meseca naveli da američke obaveštajne službe nisu primenile adekvatnu analizu kada su procenjivale namere ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kongresmeni tog Odbora su se složili da je Putin želeo da naškodi Hilari Klinton, ali ne i da to znači da je želeo da pomogne Trampu.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zaklina

Rusi uzese ucesce u demokratiji😂

4 0

A

Imali negde gde se ameri nisu mešali?

13 12

Elf

Nema, ali za razliku od ostalih država, oni su dali sami sebi za pravo da imaju nešto što zovu državnim interesom. Problem je u tome, što im je cela planeta interes, pa onda imaju pravo da se mešaju gde god imaju državni interes. Naravno taj državni interes može i da se kupi (lobira), ako na vreme dođeš na šalter, a kasnije izmiruješ obaveze na vreme. Povraćaj pdv-a, nemaš jer te pare uplaćuju državama, gde je interes sproveden, gradeći škole, vrtiće...

2 9

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo