Zamenjene bebe u Kliničkom centru Crne Gore

Zamenjene bebe u Kliničkom centru Crne Gore Izvor: N1

Iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore žena je otpuštena sa tuđom bebom, zbog čega je pokrenut diciplinski postupak protiv odgovorne medicinske sestre, prenela je Radio Televizija Crne Gore.

Porodilja i odgovorna sestra nisu primetili da je beba zamenjena i da majka i dete nemaju isti broj, a zamenu je otkrio otac, prenosi taj portal.

Roditelji su se vratili u porodilište i preuzeli svoju bebu, Klinički centar je potvrdio zamenu i najavio sankcije prema odgovornoj sestri.

"Prilikom otpusta, medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen", saopšteno je iz Kliničkog centra (KCCG).

Iz bolnice najavljuju disciplinski postupak protiv odgovorne sestre i oštriju kontrolu prilikom otpusta beba, prenosi RTCG.

"Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike (jedan neonatolog i dve medicinske sestre)", saopšteno je iz KCCG.

U KCCG napominju da je to prvi put da se takav propust desio u njihovoj ustanovi.

"Koristimo i ovu priliku da se još jednom izvinimo porodilji zbog neprijatnosti", saopštili su iz KCCG.

Komentara 16

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Marija

Hvala toj sestri. Sad kad nesto.na poslu zabrljam sjetim se nje...nista nije toliko strasno kao njena greska...a greske se svakom dese

3 0

Gordana

Ih koliko nji je zamenilo muza a on jadan misli njegovo dete.

5 2

Glupost

Neonatolog je lekar. Zašto je nužno da on prisustvuje otpustu dece kada je potrebniji na odeljenjima gde je nužno praćenje razvoja dece prvih par sati do par dana, a u slučaju, ne daj bogo, komplikacija i njegovo intenzivnije angažovanje. Ali se slažem da treba više osoba da radi otpust. Mogli bi na primer pravnika doma da angažju, da ne pretera sa kafom.

17 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo