Srušio se sportski avion kod Zemun Polja, dvoje stradalih

Srušio se sportski avion kod Zemun Polja, dvoje stradalih Izvor: N1

Dve osobe su stradale kada se srušio sportski avion nadomak sportskog aerodroma "13. maj" u Zemun Polju.

Kako saznajemo, stradali su muškarac i žena, koji su iznajmili avion, zbog panoramskog leta. Stradao je profesionalni pilot, rođen 1970. godine.

Reanimacija nije bila uspešna, pa je hitna pomoć mogla samo da konstatuje smrt. Kako javlja reporter N1, avion je pao na nekih tridesetak metara od piste, u obližnju njivu.

Policija obezbeđuje mesto nesreće, stigli su forenzičari i tužilac. Uviđaj je u toku.

Za sada se ne zna šta je uzrok pada aviona.

Ovaj aerodrom poseduje tri laka aviona, ima par hangara i pista nije betonska.

Detalje ima Adam Santovac:

Izvor: N1

Vojinović: Avion je novije proizvodnje

Petar Vojinović, urednik portala Tangosix, kaže da u ovoj vrsti nesreća dominantan procenat nosi - ljudska greška.

Kaže da se radilo o iskusnom pilotu.

"U pitanju je ultralaki avion CH 601", navodi. Ističe da je avion novije proizvodnje. "Ovde nema govora o starim avionima, lošem održavanju (na tom aerodromu)", dodaje.

Nadzor nad manjim aerodromima je neumoljiv, navodi Vojinović, ističući da su kontrole stroge posebno pred letačku sezonu koja je već počela.

Naglasio je da je u pitanju bio let unutar zone aerodroma.

Izvor: N1

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vlad

Ljudi bre,jel shvatate da je OVO ovde DIVLJINA!??.po pitanju BAŠ SVEGA!.....pa prošlog proleća,baš na početku sezone,neki likovi dovukli heliš,onaj veći "robertson" (r44) na zaravan nasipa u bloku 70a,čak ni uzletno sletni perimetar nisu ogradili i osigurali,vrte one elise na par metara od glava svetine radoznale,pomešane sa onim sretnicima koji su imali i odvojili kintu za "panoramski let" oko Kališa i nazad na "aerodrUm blok 70a"!...ja gladam malo izdalja,krstim se i 'neverujem'!...

11 0

веља1

И Војиновић од блогера, постаде стручњак опште праксе, нешто као Весна Р. Водинелић за право. Нема области у које се не разумеју.

12 4

Elvedin

Najlakse je okriviti pilota. I zasto ako je iskusan? Treba obaviti uvidjaj pa onda reci ko je kriv. Postoji pravilo u avionskim nesrecama da je gotovo uvek vise faktora ukljuceno u uzrok nesrece.

20 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo