Nedimović: Tenis počinje da radi u Srbiji krajem godine

Nedimović: Tenis počinje da radi u Srbiji krajem godine Izvor: N1

Nemačka kompanija "Tenis" počeće da radi u Srbiji krajem ove godine, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je rekao da "Tenis" pravo prvenstva zakupa dobija tek prvog novembra ove godine, a do tada će, prema rečima ministra, lokalni poljoprivrednici moći da licitiraju za to zemljište. "Tenis", nemačka kompanija za proizodnju mesa, čiji se dolazak najavljuje već nekoliko godina, u avgustu prošle godine je dobila dozvolu državne komisije za zakup više hiljada hektara državnih oranica u Kikindi i u Zrenjaninu na 30 godina.

"Pravo prvenstva zakupa za Tenis je dato od 1. novembra 2018. godine. Poljoprivrednici na prostoru Zrenjanina i Kikinde će na osnovu licitacije moći da uđu i zemljište i da tamo obrađuju poljoprivredno zemljište. Svaka priča ne znam kako bi ušli ranije Tenis kad mu je pravo dato od prvog januara 2018. godine. Tako da sa Tenisom nema nikakvih problema, ta investicija će biti realizvoana, na tri farme i plus se ide na prerađivačku industriju. Od prvog novembra 2018. oni ulaze u investiciju, tokom proleća 2019. oni kreću sa izgradnjom prve farme, onda tako godinu za godinom u tri godine treba da budu izgrađene tri farme, i onda na kraju da ide jedna klanica", rekao je Nedimović.

Izvor: N1

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dado

I kao slucajno u isto vreme se zabranjuje uvoz mesa i suhomesnatih proizvoda iz Madjarske, iako nije stetan za ljude, a koliko znam...svinje se ne hrane kobasicama, tako da ne razumem kako ce kobasica da zarazi domace (Nemacke) svinje!?!

5 0

DN

Nemačka kompanija ( ili Vlada ) ima pravo prvenstva zakupa državnog zemljišta u Srbiji ( u Banatu ) !!! Banat je u Drugom svetskom ratu bio nemačka okupaciona zona . Ovo sada je ekonomska okupacija uz pomoć korumpiranih političara, kako su rekli Grci pre nekoliko godina .....

1 0

Zemunka 3 Generacije

A zasto ne BIM slavija

5 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo