Svetski mediji o Exitu: Umesto Ibice, pravac u Novi Sad

Svetski mediji o Exitu: Umesto Ibice, pravac u Novi Sad Izvor: Promo

Višestruko nagrađivani muzički festival EXIT ove godine je privukao veliku pažnju vodećih svetskih medija, koji ga svrstavaju među najbolje evropske festivale i letnju destinaciju koja se ne sme propustiti.

U godini u kojoj je po drugi put osvojio titulu najboljeg velikog evropskog festivala, o Exitu su pisali najuticajniji svetski mediji.

Prema pisanju CNN-a, Exit je jedna od nezaobilaznih stavki za posetu Srbiji i njenim prirodnim lepotama, dok britanski Daily Mail u opširnom članku o najboljim svetskim nadolazećim turističkim destinacijama predlaže Exit kao zamenu za čuvenu špansku Ibicu, navodi se u saopštenju. 

I prestižni The Guardian početkom godine napisao je tekst o vrhunskim provodima za 2018. godinu po mesecima, pa iako je jul tradicionalno krcat muzičkim dešavanjima, Exit je izdvojen kao obavezna stavka u globalnom kalendaru dešavanja. A list Mirror je otišao korak dalje od Gardijana i osim što su festival uvrstili među najbolje, objavili su i opširan članak posvećen samo Exitu.

Vodeći evropski muzički magazin NME ponudio je čitaocima posebnu aplikaciju koja im predlaže idealan festival, a među predlozima su se našli Exit i Sea Star. 

Irski Irishexaminer je posvetio dva članka Exitu a u naslovu pita "Da li je Exit najviše kul festival u Evropi", dok je njihov glavni konkurent Daily Edge izdvojio Exit kao letnju destinaciju koja se ne sme propustiti. Vodeći svetski turistički vodič Conde Nast Traveller na svojoj listi najboljih svetskih festivala, prepoznali su jedinstvene početke Exit festivala kao aktivistički napor mladih da menjaju svet oko sebe.

Exit festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Grace Jones, Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens ;i mnoge druge.

Tagovi: Exit , Exit Festival

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Voja

Meni nije jasno kako je Exit najbolji festival, kada zadnjih godina nemaju nijedan ozbiljan bend na Mejnu. Pogledajte program samo na okolnim festivalima, ovo ovde su ili zaboravljene zvezde ili bendovi sa jednim (i jedinim) hitom u karijeri. Ako se vodimo idejom nije bitno ko svira na Exitu bitno je da si tamo, onda u redu ali ako se neko seti nekog ozbiljnog benda koji je nastupao na Exitu ( a da nije Prodigy po 15 put) u zadnje 3-4 godine onda neka glasa za najbolji festival i ove godine.

8 0

Martin

Isto pitam i ja uporno! Line up je samo jedan od aspekata Exitove disfunkcionalnosti.. Programski kompas im je skroz polupan, društveni angažman gotovo da ne postoji.. stejdževi se svode samo na tuc tuc varijante i kao da su izgubili fokus sa pokušajem da naprave regionalnu priču... ali eto, očigledno da su Sziget koji nam je u komšiluku i drugi daleko ozbiljniji festivali, manje kul od Exita..

2 0

uki

Hoćemo manje Ibize, a više Grace Jones!

7 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo