Dragan Đilas gost Novog dana

Dragan Đilas gost Novog dana Izvor: N1

Iako su gradski izbori održani 4. marta, u formiranju gradske vlasti u prestonici stiglo se do konstitutivne sednice na kojoj su verifikovani mandati i izabran predsednik Skupštine grada. Ni opozicija nije daleko odmakla u pravljenju zajedničkog bloka. O tome u temi jutra govori Dragan Đilas. Štampu listamo sa piscem Dušanom Nedeljkovićem.

Iako su gradski izbori održani 4. marta, u formiranju gradske vlasti u prestonici stiglo se do konstitutivne sednice na kojoj su verifikovani mandati i izabran predsednik Skupštine grada. Još ne znamo ko će biti gradonačelnik, a kao da su od ove teme ruke digli i mediji koji skoro da se njome i ne bave. Prva sednica je takođe poslužila da se vlast i opozicija još jednom obračunaju i podignu političku temperaturu uz uobičajeni arsenal uvreda. Kao da se opozicija ugledala na vlast, pošto ni ona nije daleko odmakla za skoro dva meseca od izbora u pravljenju zajedničkog opozicionog bloka. Danas je još dalje od tog cilja nego što je bila na dan izbora u Beogradu. Dragan Đilas najavljivao je formiranje Saveza sa Srbiju, ali je u realizaciji toga stigao samo do medijskih nagađanja ko bi u tom Savezu mogao da bude. On je gost naše teme jutra.

Uživo smo u Sofiji gde počinje Sаmit liderа Evropske unije i Zаpаdnog Bаlkаnа o evropskoj perspektivi, rаzvoju i sаrаdnji.

Štampu listamo sa piscem Dušanom Nedeljkovićem.

Smart kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Evropske unije, organizuju Forum socijalnih inovacija. Praktičari i eksperti za socijalna preduzeća iz regiona i Evrope na ovom forumu diskutovaće o inovativnim rešenjima za društvene izazove i o načinima kako da se poveća održivost socijalnih preduzeća. Više o tome reći će nam direktor Smart Kolektiva Neven Marinović.

Dobitnici Nagrade Evropske unije za kulturno nasleđe, nagrade Evropa Nostra za 2018. godinu, objavljeni su od strane Evropske komisije i Evropa Nostre, vodeće evropske mreže koja se bavi kulturnim nasleđem. Nezavisni stručnjaci pregledali su ukupno 160 prijava koje su podnele organizacije i pojedinci iz 31 zemlje širom Evrope i izabrali pobednike. 29 laureata iz 17 zemalja dobilo je priznanja za impresivna dostignuća u očuvanju nasleđa, istraživanju nasleđa, posvećenoj aktivističkoj službi, kao i obrazovanju, obučavanju i podizanju svesti u oblasti nasleđa. Među ovogodišnjim dobitnicima, u kategoriji Istraživanje, našao se projekat "Istraživanje i katalogizacija Državne umetničke kolekcije, Beograd", prof. Jelene Todorović i Biljane Crvenković, koje su naše gošće.

Hleb teatar u saradnji sa Pozorištem lutaka "Pinokio" priprema mjuzikl o vršnjačkom nasilju "Reči od kamena". Premijera je u sredu 30. maja, u 20h, na Večernjoj sceni Pozorišta lutaka "Pinokio". Tim povodom naše gošće su Sanja Krsmanović Tasić, autorka teksta, rediteljka i koreografkinja predstave i glumica Marta Keler.

U okviru platforme "Budućnost arhitekture", ovogodišnje Beogradske nedelje arhitekture, mlade arhitekte iz Srbije i inostranstva radiće na preuređenju zapuštenih autobuskih stajališta u beogradskom naselju Ledine. Ove intervencije biće realizovane kroz saradnju izabranih timova sa lokalnim stanovništvom - komšijama, zanatskim radionicama, đacima i profesorima škole ‘"Vlada Obradović ‘Kameni’", uz koordinaciju BINA tima. O tome u Novom danu govore Biljana Branković, arhitekta, docentkinja Fakulteta primenjenih umetnosti i studentkinja četvrte godine odseka Dizajn enterijera i nameštaja Milica Bošković.

Vodimo vas i u Dvorsku galeiju u Beogradu gde je otvorena izložba slika Predraga Peđe Milosavljevića "Peđa Milosavljević, snovi i krila savremene umetnosti“, povodom 110. godišnjice njegovog rođenja.

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Petar

Teatar "Pinokio" ima veoma simpatične predstave.

200 1

Tjuber

Jedna od retkih slika ( ova sa najave ) gde mu se vide oči. Just sayin.

128 1

Umetnik

Uvek se oduševim nekom izložbom i svaka je na neki način posebna. Slike Predraga Peđe Milosavljevića je nešto što svakako ne želim propustiti.

4 120

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo