Tusk: Kad imamo Trampa, neprijatelji nam nisu potrebni

Tusk: Kad imamo Trampa, neprijatelji nam nisu potrebni Izvor: REUTERS/Dario Pignatelli

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da s poslednjim odlukama američkog predsednika Donalda Trampa nikome nisu potrebni neprijatelji, kad ima takve prijatelje.

Tusk je na Tviteru naveo da bi Evropska unija trebalo da bude zahvalna Trampu pošto više nema iluzija, već mora da se osloni na sopstvene snage.

"Gledajući poslednje odluke Donalda Trampa neko bi čak mogao pomisliti: s takvim prijateljima, kome su potrebni neprijatelji, Ali iskreno, EU bi trebalo da bude zahvalna. Zahvaljući njemu otarasili smo se svih iluzija. Shvatili smo da ako vam je potrebna ruka pomoći, naći ćete svoju", naveo je Tusk.

Tramp je mnogim odlukama razočarao članice EU - od povlačenja SAD iz Pariskog sporazuma o klimi i iranskog nuklearnog sporazuma, preko premešatanja ambasade SAD u Jerusalim, do takse na čelik i aluminijum.

Tagovi: EU , SAD , Donald Tramp , Donald Tusk

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

S lobodan

Gospodine TUSK on je uspeo da počeli i Ameriku . Sa druge strane vitla mačem nekontrolisano koga ce da zakači nije bitno. Evropo u se i u svoje kljuse imate velike potencijale i nedozvolite da vam bilo ko nameće svoja rešenja gledajući svoje interese.

12 2

O Tempore O Mores

Oni su to kao tek sad shvatili. Kapiram da su te takse za celik najvise zabolele evropske filantrope.. Uzasno je vreme u kojem zivimo

10 2

MILAN

Mogao bi to i Srbski narod da kaze za pojedine eu zvanicnike zbog podrske koju daju rezimu u Srbiji. "Pored takvih prijatelja kao sto je EU, kome trebaju neprijatelji" rece prosecni Srbin.

52 12

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo