Poziv startap kompanijama za "Elevator Lab Challenge"

Poziv startap kompanijama za "Elevator Lab Challenge" Izvor: Promo

Rajfajzen banka je pozvala sve startap kompanije da uzmu učešće u "Elevator Lab Challenge" projektu (u organizaciji Raiffeisen Bank International - RBI). Kako je saopšteno, prijave za takmičenje u Beogradu su otvorene do 10. juna.

"Ovo je najveći korporativni akceleratorski program u regionu srednje i istočne Evrope i u njemu učestvuje osam banaka – članica Rajfajzen grupacije. Rajfajzen banka u Srbiji organizuje ga u saradnji sa prvim domaćim startap akceleratorom 'StartIT', čiji je glavni cilj pružanje svih vrsta podrške domaćoj startap zajednici", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da prijavljivanjem za učešće u Rajfajzen akceleratoru, domaće startap kompanije prolaze kroz proces selekcije od strane stručnog žirija, koji čine menadžeri Rajfajzen banke i uspešni domaći preduzetnici i investitori.

"Najbolji među njima dobiće nagradu od 5.000 evra, kao i direktan ulazak u polufinale akcelerator programa RBI-a u Beču, gde će se takmičiti sa pobednicima iz drugih zemalja. Šest najboljih startapa po izboru stručnog žirija u Beču dobijaju obuku i mentorstvo RBI-a, ali i finansijsku podršku u maksimalnom iznosu do 40.000 evra za razvoj svog pilot proizvoda i to bez uzimanja vlasničkog udela", saopšteno je.

Osim toga, piše u saopštenju, pobednici izazova dobijaju RBI kao klijenta ili distributera, kao i priliku da integrišu svoju inovaciju unutar mreže Rajfajzen grupe i time dosegnu do 16.5 miliona klijenata.

"Cilj ovog programa je kreiranje prilike za sinergiju između banke i startapa i brže dovođenje inovacija na tržište finansija i bankarstva. Naša banka u Srbiji, uz podršku centrale u Beču, ovakve programe smatra vrlo važnima, jer pružaju šansu svim kvalitetnim startap kompanijama da dodatno razvijaju i primene svoje inovativne ideje, veoma značajne za savremeni način poslovanja", istakao je Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke u Srbiji.

Poziv je otvoren za sve startape koji inoviraju i digitalizuju oblasti poslovanja i finansija, a pre svega za one koje se bave poboljšanjem korisničkog iskustva, predikcijama i analitikom različitih aspekata poslovanja, automatizacijom, bezbednošću podataka, ali i unapređenjem različitih finansijskih ili investicionih procesa.

Tagovi: startap

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Peki

Bravo za Raiff!

1 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo