U Srbiji nema napretka po pitanju LGBT prava

U Srbiji nema napretka po pitanju LGBT prava, pokazao je izveštaj organizacije za zaštitu interesa LGBT osoba ILGA.

Izvor: N1

Kako se navodi, Srbija i dalje nema nijedan zakon koji reguliše pitanja porodičnog života LGBT osoba, prava trans osoba i promene pola, kao ni pitanje azila za LGBT osobe, dok se zakoni o zločinu iz mržnje ne primenjuju.  

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije u Beogradu je održan i panel "Kakav je odgovor Srbije na homofobiju?", na kome su doneti slični zaključci, uz napomenu da se najviše mora raditi na primeni zakona, edukaciji radnika državnih službi i ustanova i većem angažmanu u manjim sredinama.

Tom prilikom saopšteno je i da će takozvani MINI prajd biti podržan 23. juna, dok će beogradska Parada ponosa biti održana 16. septembra.

Tagovi: LGBT

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Happy

Evo ovde gde ja zivim u Spaniji je upravo zavrsen gej prajd. Trajao je 10 dana, turisti su potrosili preko 500 miliona eura (izvor iz lokalnih novina) Sve je bilo krcato, na kavagati sam video mnogo roditelja sa malom decom kao i babe i dede sa unucima. Srednjoskolci su ucestvovali takodje. U subotu je doslo pola ostva na zurku, kao karneval i nikom nista. Nikakvi problemi, divljanja desnicara i slicno. Ovde se to normalno prihvata. Ali su gejevi i lezbejke potpuno ravnopravni pred zakonom sa stejt populacijom. Meni je zalosno celokupno stanje nacije u Srbiji, gej populaciji nije ni malo lakse kako nekad cujem i taj izvestaj je potpuno tacan.

32 30

moma

Interesantno mi je pitanje: "Kakav je odgovor Srbije na homofobiju?"Ja postavljam pitanje: "Kakav je odgovor Srbije,kada vam kao petnaestogodisnjaku,fudbalski trener kaze:'Hocu da mi ucinis nesto.Hocu da idemo u neki podrum da dr...o zajedno, hocu da te j..em.' " Kad sam odbio, rekao je da nikada necu postati fudbaler sa takvim stavom.Na moj odgovor,da ima i drugih klubova,rekao je: "Dacu ti ispisnicu i promeni klub. Ja te TRPIM viseod godinu dana.Ako tamo ostanes duze od 3 meseca dodji i pljuni me u usta." Osim ovakvih stvari i prislanjanja u nekoj guzvi(bus, ili redovi bilo zbog necega),sve ostalo mi ne smeta i uvek cu ih braniti.Ali im decu nikada ne bih dao u ruke.Danas sam u vestima cuo da ih u Srbiji ima oko 500 000.Tvrdim da je podatak neistinit i da ih ima sto muskih,sto zenskih,3-4 puta vise. Budimo oprezni i sacuvajmo decu,koja su velikom broju njih stalno na nisanu i uspesno "odstreljena".

30 30

Bg

Molim Vas, Momo, ne poistovecujte pedofiliju i homoseksualizam. Seksualna orijentacija nema nikakve veze sa poremecajem seksualnog nagona koji se manifestuje u osecanju seksualne privlacnosti prema deci. Pedofilija je krivicno delo, po meni, najteze moguce i kao takvo treba biti daleko stroze sankcionisano kroz izmenu zakona.

11 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo