Fahrudin Radončić oslobođen po svim tačkama optužnice

Fahrudin Radončić oslobođen po svim tačkama optužnice Izvor: N1

Pred Sudom Bosne i Hercegovine danas je izrečena oslobađajuća prvostepena presuda Fahrudinu Radončiću, Bakiru Dautbašiću, Bilseni Šahman i Zijadu Hadžijahiću, koji su optuženi za ometanje rada pravosuđa, zastrašivanje i uticaj na svedoka.

Optužnica, koja je potvrđena 15. februara 2016. godine, tereti Fahrudina Radončića i Bakira Dautbašića da su počinili krivično delo udruživanje radi činjenja krivičnih dela ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Bilsena Šahman je optužena da je počinila krivično delo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krivično delo ometanje rada pravosuđa, dok se Zijad Hadžijahić tereti da je počinio krivično delo udruživanje radi činjenja krivičnih dela, ometanje rada pravosuđa i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

U optužnici se navodi da je optuženi Fahrudin Radončić organizovao grupu ljudi s ciljem izvršenja krivičnih dela, a kojoj su optuženi Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić dobrovoljno pristupili.

Fahrudin Radončić, koji je predsednik Saveza za bolju budućnost, trenutno obavlja dužnost delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bilsena Šahman poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, a Bakir Dautbašić nalazi se na funkciji sekretara Ministarstva bezbednosti BiH.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo