Pajtić za neposredne izbore u DS-u

Pajtić za neposredne izbore u DS-u Izvor: N1

Nekadašnji predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić objavio je na svom Fejsbuk nalogu poziv kolegama iz DS, u tekstu naslovljenom sa "U susret stranačkim izborima", da odlože stranačku skupštinu, na kojoj će glasati delegati i organizuju neposredne izbore za rukovodstvo stranke.

"Dragi prijatelji - i 2016. godine smo organizovali stranačke izbore. Prve neposredne partijske izbore u Srbiji na kojima je svaki član mogao da glasa i donosi odluke ko će ga predstavljati u narednom periodu", podsetio je Pajtić.

"Kako je moguće da smo se ponovo našli u situaciji da delegati biraju rukovodstvo stranke, a kriterijum za izbor delegata je broj uplaćenih članarina, pa Smederevska Palanka ima, primera radi, 1.800 uplaćenih članarina, a Novi Sad 160", upitao je Pajtić.

Izrazio je bojazan da bi to mogli da budu "poslednji izbori" u DS.

"Znam da će ukoliko ovako budu organizovani izbori, to biti poslednji izbori u DS. Stranka koja ima ovako malu podršku mora biti odvažna. Mora u sebi pronalaziti ono najbolje. Mora pokazati da je naučila nešto iz svojih grešaka. Greške ne sme ponavljati", napisao je Pajtić.

On je zatražio da se odloži skupština stranke.

"Prijatelji dragi, odložite stranačku skupštinu. Organizujte neposredne izbore. Ne dajte da nas ljudi koji nas podržavaju prezru, a oni što bi nas mogli podržati – zauvek otpišu. Nikakva se šteta neće dogoditi ako se farsa odloži, a neposredni izbori održe dve – tri nedelje kasnije", smatra Pajtić.

On je dodao da bi odlaganje izbora zaštitilo stranku još jednog velikog skandala – bojkota većine vojvođanskih odbora, koji neće da se pomire sa tim da se predsednik pokrajinske organizacije bira na izbornoj skupštini u Beogradu.

"Taj bojkot je izvestan, kao što je izvestan i nestanak DS u APV ako se bude tvrdoglavo insistiralo na ovim i ovakvim izborima", upozorio je Pajtić.

"Zbog svega ovoga, dragi članovi DS, pobunite se, jer odakle nam pravo da tražimo slobodne demokratske izbore u Srbiji, ako ne možemo da ih obezbedimo u sopstvenoj kući", navodi se u pismu Pajtića koje je potpisao sa "Bojan".

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Neunistivi

To tehnicki ne bi moglo vise od 20 odbora

125 1

Irena

Kad demokratska stranka ima nedemokratske izbore sta reci vise o tome.

137 2

Bаtаnidza

Као пуноважан члан и ја сам за непосредне изборе. Па ког већина изабере нека буде председник.

135 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo