Četiri meseca od ubistva Ivanovića, nema pomaka u istrazi

Četiri meseca od ubistva Ivanovića, nema pomaka u istrazi Izvor: AFP/Armend Nimani

Četiri meseca od ubistva lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija pravda (GI SDP) Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici navršava se danas, a u istrazi nema pomaka, izjavila je funkcionerka inicijative Ksenija Božović.

"Razočarani smo i ogorčeni, iako smo od prvog dana tvrdili da ubica nikada neće biti nađen", rekla je Božovićeva agenciji Beta i izrazila nezadovoljstvo jer se istraga, kako je rekla, sve više razvodnjava.  

Božović je dodala da Specijalno tužilaštvo poziva svedoke koje je Osnovno tužilaštvo već ispitalo.  

"Nemam šta da kažem, četiri meseca su prošla, a pomaka nema", rekla je ona i dodala da se samo čuje "prebacivaje lopte" iz Beograda u Prištinu i obrnuto.  

Prema njenim rečima, Beograd apeluje da mu se pošalju satelitski snimci, Priština to stopira i ne izjašnjava se, a međunarodni predstavnici ćute.  

Švajcarski ambasador u Prištini Jan Huber Lebet rekao je juče, kako prenose mediji na Kosovu, da je Oliver Ivanović bio "čovek koji je želeo da napravi promenu, izražavajući svoje mišljenje, a ipak nije mogao da bude instrumentalizovan".  

Božovićeva je kao jedini pomak navela peticiju GI SDP kako bi ulica ili trg u Severnoj Mitrovici dobio ime Olivera Ivanovića. Do sada je prikupljeno 1.500 potpisa, koje će podneti na sednici Skupštine grada, rekla je ona.  

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura ispred prostorija GI SDP sa šest metaka sa leđa iz automobila u pokretu.    

GI SDP: Postaje jasno da je političko ubistvo

GI SDP je saopštila je da svima sve više postaje jasno da je ubistvo njihovog lidera Olivera Ivanovića političko ubistvo i da za njegovo rasvetljvanje ne postoji politička volja.

U saopštenju se navodi da je tužno i žalosno da se posle četiri meseca od ubistva Ivanovića postavljaju pitanja ko je naručilac i počinilac ubistva.

"Četiri meseca nema nikakvih informacija ni detalja o ubistvu, pozivaju se i saslušavaju članovi GI SDP i članovi porodice, dok od glavnog krivca za gnusni zločin ni traga", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se stvara utisak da se proces vraća na početak i da se razvodnjava sve s ciljem da se ubica nikada i ne pronađe.

"I dalje imamo optužbe vlasti iz Beograda i Prištine bez konkretnih dokaza i činjenica, a od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu imamo samo ambasadora Velike Britanije i ambasadora Švajcarske koji su se javno oglasili i izneli svoja viđenja stvari, dok je američka ambasada i dalje nema...", naveo je SDP.

Komentara 21

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Alan Ford

Zaboraviće se... Šta ima veze Sledeći!

12 132

koaž

A Ćuruvija a Djindjić nista tu nije jasno, a i ne brinem da ce istina izaci na videlo kad tad. Sile nebeske su strpljive.

1 235

ProfesorKiksMaler

Očekivano, pomaka nema, ali ima koalicije šešeljevskog režima i uçk.

87 602

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo