Vesli Klark: Još nije vreme da KFOR napusti Kosovo

Penzionisani američki general Vesli Klark, koji je bio komandant NATO-a tokom bombardovanja Jugoslavije, tokom posete Prištini je ocenio da još nije došlo vreme da KFOR napusti Kosovo. Klark, koji u Prištini boravi na poziv Američkog univerziteta Kosova, rekao je da želi da Kosovo postane deo Evropske unije.

Izvor: N1

Penzionisani americki general Vesli Klark, koji je pre 20 godina komandovao bombardovanjem snaga bezbednosti tadašnjeg režima u Srbiji, u Prištini na konferenciji za novinare je izjavio da cilj bombardovanja nije bio da se oduzmu životi.

"Nismo želeli da ubijemo nikoga tokom bombardovanja. Nismo želeli da iko pogine, čak nismo želeli ni da bombardujemo - mi smo samo želeli da prestane etničko čišćenje", rekao je Klark.

Klark je rekao da veruje da i dalje nije vreme da KFOR napusti Kosovo.On je ohrabrio Kosovo i Srbiju da se aktivinije i efektvnije angažuju kako bi se postigla normalizacija odnosa između zemalja.

"Ono što bih želeo da vidim je sporazum između Srbije i Kosova koji bi normalizovao odnose. Da Kosovo ima mesto u Ujedinjenim nacijama i da obe zemlje postanu članice Evropske unije. Nema razloga zašto dve zemlje ne mogu biti dobri susedi", rekao je on.

Nekadašnji komandant NATO snaga se sastao sa političkim liderima u Prištini, koji su izrazili duboku zahvalnost za njegov doprinos u, kako su rekli, spasavanju nezaštićenog naroda, kao i doprinosu oslobađanja Kosova. 

U kasnim večernjim satima Klark je prisustvovao svečanoj večeri u cilju prikupljanja sredstava namenjenih projektu američkog univerziteta "Podrži buduću uspešnu priču", sto je bio i povod za njegovu posetu Kosovu.

Tagovi: Vesli Klark , Kosovo , Kfor

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zeljko Bgd.

Mozda objavite i neko misljenje van oficijelnih. Gos.Klark je nesumnjivo karijerni vojnik, ali je na KiM ucestovao u zlocinu agresije protiv suverene drzave i bez odluke SB UN. Nema ni reci ni odgovora na progon Srba i drugih sa KiM posle 1999.

4 3

Kim

,,snage režima” su mostovi, fabrike, elektrane , vozovi.....Baš je lepo pojašnjeno . Zahvaljujemo.

26 15

Pravnik

Vesli... Dabogda sve pare trosio na lekare i advokate.

41 29

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo