Vučić: Srbija zadovoljna trgovinskom razmenom s Nemačkom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Diseldorfu da je Srbija zadovoljna trgovinskom razmenom s Nemačkom, a da sa Severnom Rajnom-Vestfalijom očekuje povećanje ekonomske saradnje.

Izvor: N1

"Trgovinska razmena Srbije sa Severnom Rajnom-Vestfalijom je 620 miliona evra. Zahvalan sam ministru predsedniku što je rekao da možemo da idemo i preko 835 miliona", rekao je Vučić na konferenciji sa premijerom Severne Rajne-Vestfalije Arminom Lašetom. 

"Sa nama je na ručku bio i Forverk koji ovih dana kreće sa izgradnjom fabrike u Čačku, Kromber Šubert otvaramo za neki dan u Kruševcu, tako da to su sve kompanije odavde iz Severne Rajne...Znači to su bili konkretni projekti? To su jedan od konkretnih stvari i Falke je bio sa nama na ručku, koji već mnogo godina radi uspešno u Srbiji", dodao je.

Vučić je rekao da se razgovaralo o ekonomskim i političkim temama, i da je Lašet saslušao sve o političkoj situaciji u Srbiji i reformama.

Lašet je rekao da je Severna Rajna-Vestfalija odmah iza Bavarske po ulaganjima u Srbiju i da ohrabruje firme da investiraju u Srbiju.

"Kompanije iz Severne Rajne-Vestfalije koje su investirale u Srbiju su visokokvalitetne i svetski poznate, i kad one kažu 'Idemo u Srbiju', to je dobar signal", rekao je Lašet. 

Lašet je izrazio podršku evropskim integracijama Srbije i naveo da nemačka kancelarka Angela Merkel "ceni" reforme koje Srbija sprovodi.

O planu zapada za Kosovo: Izjasniću se kad dobijem nešto zvanično

Predsednik Srbije je, odgovarajući na pitanje novinara da mediji prenose da je dobio određenu vrstu plana Zapadnih sila, rekao da će se izjasniti o tome kada dobije nešto zvanično.

"Kada bude postojalo nešto što bih u zvaničnoj formi dobio, a da je na bilo koji način prihvatljivo ili nešto o čemu bismo morali da razgovaramo i da se izjašanjavamo, biće mi veoma drago i biću veoma rad da vas o tome obavestim kao i sve druge građane Srbije", kazao je.

Tokom posete Nemačkoj, predsednik Aleksandar Vučić je poručio da kada je reč o Kosovu, Srbija će, kako je naveo, pokušati da ponudi rešenje koje štiti državne interese.

Komentara 29

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Razmaza Sujetić

Nego, šta bi sa onom velikom nemačkom kompanijom koja “ima prihode gotovo na nivou hrvatskog BDP-a”, da svoj proizvodni pogon za električne pogonske sisteme gradi u Srbiji, o čemu nam predsednik u poverenju šapnu pred beogradske izbore, da ne čuje investitor, jer je "takav dogovor"?

6 158

hiperbola

Znaci sad je spao na rang pokrajinskog premijera ?

4 164

Srbija-Nemačka-Evropa

Postali smo nemačka kolonije trećeg reda. Uzimaju nam najškolovanije, uzimaju oranice uzimaju jeftinu radnu snagu koja ne bi trebala da bude jeftina i njihove proizvode koje prave turci, avganistanci, pakistanci, sirijci prodaju ovde za velike pare. Nemačka je pijavice ne samo Srbije nego i Evrope!

14 117

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo