Donacija SBB Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj

SBB Fondacija darovala je Univerzitetskoj dečjoj klinici "Tiršova" 36 televizora, kao i mogućnost korišćenja interneta i kablovske televizije u celoj zgradi.

Izvor: N1

Malim pacijentima klinike u Tiršovoj vreme provedeno na lečenju ubuduće će prolaziti brže. Svako odeljenje pokriveno je televizorima, a u celoj bolnici dostupni su SBB kablovski kanali i internet.

"Osećamo se kao kod kuće.Gleda crtaće, malo nam vreme brže prolazi nego pre dok nije bio TV i internet", rekla je majka dečaka koji se leči u Tiršovoj Gordana Pilipović.

Na klinici u Tiršovoj leče se deca koja imaju najteže bolesti, pa je njihov boravak u bolnici često dug, i prate ga neprijatne i bolne medicinske procedure. 

"Sve ono što im pomaže da lakše prebrode to vreme i da izađu kad krenu kući, sa optimizmom, sa željom da žive, sve to što pomaže, doprinosi i uspehu lečenja, tako da je za nas ova donacija od izuzetne važnosti", kaže pomoćnik direktora za pedijatriju Dejan Škorić .

SBB internet će biti dostupan i zaposlenima, a moći će da ga koriste i posetioci, jer je signal obezbeđeni i u okolini bolnice.

"SBB fondacija veliku pažnju posvećuje deci i mladima, generalno porodici, i zbog toga nam je ova donacija veoma značajna. Kao što znamo nikome nije lak boravak u bolnici, ni deci, ni njihovim roditeljima, i zato mi je posebno zadovoljstvo što mogu da kažem da smo ovog puta imali priliku, mogućnost da obezbedimo i poklonimo tih 36 televizora, kablovsku televiziju i internet SBB-a celoj klinici", kaže Jovana Lukić iz SBB Fondacije.

Zahvaljujući poklonjenom interentu i kablovskoj televiziji, SBB Fondacija postala je deo Kluba prijatelja Tiršove, a specijalne zahvalnice za donaciju uručio je direktor klinike Zoran Radojičić.

Tagovi: SBB , Tiršova

Komentara 7

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Serhi Brugera

Bravo za SBB fondaciju !!!

7 4

St

Zedni smo lepih vesti...

11 2

Zeljko Bgd.

Teba da donirate sredstva za stan ministra vojnog g.Vulina, ex gen sek JUL-a. P.S. Tetka iz Canade.

20 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo