Stefanović: Neće biti dodatnog tehničkog pregleda

Stefanović: Neće biti dodatnog tehničkog pregleda Izvor: Tanjug/Filip Krainčanić

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da neće biti dodatnih tehničkih pregleda za vozila starija od 15 godina.

Kako prenose Večernje novosti, Stefanović je za TV Prva podsetio da se radi o zakonu iz 2009. godine i dodao da odredbe tog zakona neće biti primenjivane.

"Niko ne mora da se plaši. Dakle nijedan građanin koji ove godine bude registrovao automobil, neće morati ponovo za šest meseci da ide na novi tehnički pregled", precizirao je Stefanović.

Podsetimo, mediji su pisali da bi pravilnikom koji je usvojen 5. maja, a koji bi trebalo da stupi na snagu 5. jula, svi automobili stariji od 15 godina morali dva puta u toku godine na detaljan tehnički pregled.

Srbija bi tako bila jedina u Evropi gde bi vozači automobila starijih od 15 godina morali dva puta godišnje na tehnički pregled.

Komentara 286

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zorann

Jel ovo “ dobar i los policajac” ?

30 96

miki

Zaboravio je ministar da nam kaze i da li ce drzava regulisati minimalnu cenu tehnickog pregleda na 30 eura i vise, jer u tom slucaju je jevtinije ici 2 puta na tehnicki po sadasnjim cenama nego jednom po potencijalno novoj ceni! A s druge strane, to je direktno uplitanje drzave na trziste gde u normalnim zemljama cene treba da budu trzisno regulisane na osnovu konkurencije. Da ne pominjem cinjenicu da firme koje se bave tehnickim pregledima imaju neispravnu opremu i softwere gde krsevi od automobila redovno prolaze, a automobil star godinu dana ne prolazi (iskustveno provereno kod jedne velike osiguravajuce kuce koja radi tehnicke preglede i registgraciju). Sta tek onda da pricamo za ove male firme koje se bave tehnickim pregledima! Strasno! Prvo udari gradjane po dzepu, a oni koji pruzaju te usluge, nastavljaju da rade bez minimuma ulaganja u posao sa starom i dotrajalom opremom i softwerom.

24 128

Kresoje

ma treba ih razumeti. Njima je samo do novca

41 123

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo