Mesta na kojima nije dobro držati mobilni telefon

Mesta na kojima nije dobro držati mobilni telefon Izvor: Pixabay

Evo šest mesta na kojima nikako ne bi trebalo da držite svoj telefon.

U džepu

Premda je vrlo udobno i dosta ljudi to čini, nositi telefon u stražnjem džepu pantalona nije preporučljivo, jer telefoni imaju ekrane osetljive na dodir pa vrlo lako mogu nazvati broj za hitne slučajeve, a da niste svesni. Čak 30 odsto hitnih poziva su slučajni. Ako često osećate bol u stomaku i nogama to može biti posledica nošenja telefona u džepu. Možete ga lako zaboraviti i slomiti ili izgubiti.

Uz kožu

Nemojte držati mobilni telefon uz kožu jer bakterije s ekrana prelaze na lice i mogu biti uzrok akni ili drugih bolesti kože. Osim toga, elektromagnetsko zračenje postaje jače. Dok razgovarate preko telefona, ostavite najmanje 0,5 do 1,5 centimetara između uređaja i kože.

Na vrućim mestima

Visoke temperature takođe su štetne za elektroniku. Ne preporučuje se da ostavite svoj telefon u automobilu ili na plaži gde je izložen suncu ili nekom izvoru topline.

Pod jastukom

Ne držite telefon pod jastukom. Ako vam noću često dolaze obavijesti, a ekran zasvijetli, to negativno uteče na proizvodnju melatonina i dovodi do problema sa spavanjem. Također, bilo je slučajeva eksplozije telefona i požara. Kad pokrijete telefon jastukom, povećavate šanse za pregrejavanje i izbijanje požara, pogotovo prilikom punjenja. Bolje je da ga punite dalje od sebe, svog kreveta i drugih ljudi, a po mogućnosti nikako preko noći.

Na punjaču

Ne, punjenje telefona ne šteti vašem zdravlju direktno, ali bolje je da ne punite mobitel preko noći, jer to može skratiti vek baterije.

Na hladnim mestima

Ako je vani hladno i temperatura pada ispod nule, vodite računa o svom telefonu i ne ostavljajte ga dugo na ulici ili u automobilu. Razlika u temperaturi vrlo je štetna za uređaje, jer dolazi do kondenzacije kada ga vratite na toplo mesto, a to može dovesti do kvara. Svoj mobitel možete zaštititi maskom, piše tportal.

Tagovi: mobilni telefon

Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Jovan

Drzanje telefona na punjacu ne moze da skrati zivotni vek novih baterija jer se punjenje prekida kada je telefon pun.

10 0

Mićko

Ja cu sad telefon ko psa. Zavezati kanap kroz rupu na futroli i kriterijumi ispunjeni.

17 0

Raya

Ja kazem zeni da se javi, kao radim nesto...

41 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo