Sankcije SAD evropskim firmama koje trguju sa Iranom?

Sankcije SAD evropskim firmama koje trguju sa Iranom? Izvor: Freeimages.com/dvandyk, ilustracija

Moguće su sankcije evropskim kompanijama koje posluju s Iranom nakon povlačenja SAD iz nuklearnog sporazuma, rekao je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Bolton.

"Moguće je. Zavisi od ponašanja drugih vlada", rekao je Bolton na CNN.

Povlačenje iz nuklearnog sporazuma s Iranom iz 2015. američkog predsednika Donalda Trampa uznemirilo je evropske saveznike Vašingtona koji smatraju da iako sporazum nije idealan zasad osigurava da Iran ne dođe do atomske bombe te žele nastavak poslovanja svojih kompanija u toj zemlji.

Američki državni sekretar Majk Pompeo je rekao da se nada da se Sjedinjene Države i Evropa mogu dogovoriti kako da se odnose prema Iranu, nakon što je predsednik Donald Tramp zapretio sankcijama evropskim kompanijama koje nastave poslovati tamo.

Govoreći na Foks Njuzu Pompeo je rekao da Sjedinjene Države nisu ciljale na Evropu kada su se povukle iz iranskog nuklearnog sporazuma prošle nedelje.

"Nadam se da u narednim danima i nedeljama možemo doći do dogovora koji stvarno funkcioniše, koji doista štiti svet od lošeg ponašanja Irana, ne samo njihovig nuklearnog programa, nego i njihovih projektila i njihovog zloćudnog ponašanja", rekao je.

Tagovi: Iran , EU , SAD , nuklearni sporazum

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

TRN

Sankcije Američkim firmama a ne Evropskim. Kakve Amerika ima siledjijske navike treba da se mane mešnja u Evropske čorbe i supe. Sigurno traži lekciju o lekovitim travama.

10 19

Super

A rusi se optuzuju da se mesaju u unutrasnje politike drugih drzava..pa sjajno!!!

20 23

Mad Max

Da je ostatak sveta pametan pa da svi uvedu Amerima sankcije, pa nek uživaju sami sa svojim megalomanskim kompleksima!

51 36

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo