Đilas: Kad smenimo vlast, slavićemo dan pobede nad fašizmom

Đilas: Kad smenimo vlast, slavićemo dan pobede nad fašizmom Izvor: N1

Šef odborničke grupe "Savez za Srbiju" u Skupštini Beograda Dragan Đilas kazao je da će Srbija početi da obeležava dva puta godišnje pobedu nad fašizmom, prvi je 9. maj, a drugi dan će se slaviti na dan smene aktuelne vlasti.

"Dan kada promenimo ovu vlast slavićemo kao još jedan dan pobede nad fašizmom", kazao je Đilas u intervjuu za list Blic. 

Upitan da li to nije prejaka konstatacija, Đilas je rekao da su to odlike "autoritarne vlasti koja danas postoji u Srbiji". 

"Fašizam je ideologija koja ograničava ljudska prava i krši procedure kako bi se navodno imala efikasna država, brži napredak. To je politički sistem izgrađen oko jedne stranke i jednog čoveka", kazao je on. 

Komentarišući incident na konstitutivnoj sednici gradske skupštine, gde je optužen da je gurnuo poslanika vladajuće većine, Đilas je ocenio da mnogo više od incidenta predstavlja to kada vlast ispred skupštine okupi ljude koji njega nazivaju fašistom, a u sali iznose laži i uvrede uz nemogućnost da odgovori na to.

"Nisu predstavnici Srpske napredne stranke sprečili da se u skupštini čuje moj glas, nego glas preko sto hiljada ljudi koje 'Savez za Srbiju' u toj skupštini predstavlja", rekao je on. 

Upitan šta je tačno "Savez za Srbiju", Đilas je kazao da on predstavlja više od predizborne koalicije, a manje od jedinstvene stranke. Đilas je dodao da se aktuelna vlast može promeniti samo zajedničkim delovanjem u čvrstom savezu demokratske, građanske i demokratske nacionalne Srbije. 

"Tu poruku su nam poslali građani i na predsedničkim i na beogradskim izborima. Ja sam poruku građana čuo i razumeo. Do nekih još putuje, ali mislim da će i do njih uskoro doći", rekao je Đilas.


Komentara 56

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Dragan

Budi frajer pokazi godisnje izvestaje poslovanja svojih firmi,ako smes.

4 4

Daki

Kako ja vidim pre ce neko mladji doci do vlasti nego sto ces ti oziveti tvoju politicku karijeru.

134 34

Branko

i nadam se da nećemo samo slaviti nego da će ih zatvori biti puni ovaj put, jednom su se izvukli, sledeći put nema praštanja za praštanje .....

70 329

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo