Avionu Kroacija Erlajnsa puklo staklo, morao da se vrati

Avionu Kroacija Erlajnsa puklo staklo, morao da se vrati Izvor: Borna Filic/PIXSELL

Avion Dash 8-Q400 Kroacija Erlajnsa, koji je jutros u 8.10 sati poleteo iz Zagreba prema Beču, morao je da se okrene i vrati u Zagreb, zbog napuknuća vetrobranskog stakla na pilotskoj kabini, potvrđeno je iz kompanije.

"U skladu s propisanim kompanijskim bezbednosnim procedurama za ovakve događaje, koji se testiraju još prilikom projektovanja aviona i za koje su pilotske posade Kroacija Erlajnsa školovane i uvežbane, avion je preusmeren na aerodrom Zagreb te je sigurno sleteo sa 66 putnika", rekao je Davor Janušić, portparol Kroacija Erlajnsa.

Naglasio je kako sigurnost putnika i članova posade na letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, te da su piloti striktno primenili predviđenu sigurnosnu proceduru. Pojasnio je, takođe, kako je vetrobransko staklo pilotske kabine sastavljeno od više slojeva i ima dodatna ojačanja, odnosno projektovano je tako da ovakve i slične situacije ne ugrožavaju sigurnost letenja.

"Na letu OU443 nije bilo nikakve drame, panike ili uzbune, nego je reč o strogo kontrolisanom događaju u kome je sigurnost letenja zadržana na najvišem mogućem nivou", kazao je Janušić.

Nakon što je javljeno da se avion vraća u Zagreb, preventivno su pozvani vatrogasci što je isto, uverava Janušić, uobičajena i tačno propisana procedura u civilnom vazduhoplovstvu.

Avion Dash 8-Q400 privremeno je povučen iz saobraćaja, a zamena stakla obaviće se u tehničkom centru kompanije, koji se nalazi u Zagrebu.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo