NUNS osudio pretnje smrću Tatjani Vojtehovski

NUNS osudio pretnje smrću Tatjani Vojtehovski Izvor: N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je pretnje smrću koje su upućene novinarki Tatjani Vojtehovski i zahtevalo da nadležne državne službe reaguju u skladu sa zakonom i po hitnom postupku pronadju i primereno sankcionišu onog koji stoji iza tih pretećih poruka koje su joj upućene.

Tatjani Vojtehovski su putem društvenih mreža stigle eksplicitne pretnje smrću, a slučaj je prijavljen policiji i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, prema mehanizmu koji je uspostavljen u Sporazumu o saradnji i podizanju bezbednosti novinara

Novinarka Tatjana Vojtehovski nije prvi put meta ozbiljnih pretnji smrću, a za te anonimne pretnje još niko nije odgovarao.

NUNS je od početka godine evidentirao 37 slučajeva napada, pretnji ili pritisaka na novinare.

Sporazum o saradnji i podizanju bezbednosti novinara potpisali su predstavnici policije, tužilaštva i novinarskih udruženja.

Komentara 25

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

DN

Uz takve pretnje Novinari ne mogu da se bave svojim poslom, sami sebe cenzurišu , naročito posle oslobađanja nekoliko huligana od optužbi za ubistvo ( trebalo je da objave ime sudije koji ih je oslobodio ) .Huligani , ili navijači kako ih neki zovu , ne prete u svoje ime , već u ime svog vođe...navijača ...

9 7

nelojalan

Isto što je 1998godine radio ministar propagande u vladi srbije . Nastavlja svoj posao gašenja medija .

38 185

Petar Pan

SNS botovi lupaju minuse na svaki komentar da se vinovnik pretnji pronađe . JASNO JE ODAKLE PRETNJE DOLAZE.

54 172

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo